• DOLAR 32.326
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2450.11
  • ...
`Köyümüzde İmam Hatip Ortaokulu açılsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ziyaret köyünün birçok sorununun olduğunu belirten Köy Muhtarı Hüseyin Sevinç, köyün ihtiyaçları konusunda Muhtar olarak elinden geldiğini yaptığını, köylülerin ve yetkililerin de gayret göstermeleri gerektiğini belirtti.

Birinci ve en önemli sorunlarından birisinin arazi toplulaştırma projesinin hayata geçilmemesi olduğunu ifade eden Muhtar Sevinç, dağınık halde olan arazileri bir bütün haline getirmek istediklerini  ama köylülerin  buna itiraz ettiğini ifade etti.

Sevinç,  “Aynı şahsa veya çiftçi ailesine ait, çeşitli nedenlerle, ekonomik nedenlerle parçalanmış, dağılmış, şekilleri bozulmuş, dağınık küçük arazi parçalarının ve hisselerinin bir araya getirilmesi projesinin bizim köyde de uygulanması için çeşitli adımlar attık ama sıkıntılarla karşılaşınca başarılı olamadık. Biz istiyoruz ki köylülerimiz bu projeden faydalansın. Her bir köylünün arazi hissesi yüz ile yüz yirmi dönüm arasında değişiyor. Fakat bu hisseler bir bütün halinde değil. Biz istiyoruz ki bunları birleştirelim. Çiftçi üç dört tarlaya gideceğine bir tarlaya gitsin. Dağınık halde olan arazileri bir bütün haline getirmek istiyoruz. Ama köylüler buna itiraz ediyor. Bunun için Anakara`dan heyet getirttik. Ama yine başarılı olamadık.” dedi.

Her hissenin değeri aynı olmadığından sıkıntılar meydana geldiğini, fakat arazilerin toplulaşmasının çiftçiye çok faydasının olacağını belirten Sevinç, “Her hissenin değeri aynı olamadığından sıkıntılara neden oldu. Eğer araziler toplulaştırılırsa çiftçiye çok faydası olur. Örneğin çiftçi malzemelerini bir birinden uzakta olan tarlalarının başına götürüp getirdikçe yıpratır. Ama arazisi tek parça olduğunda malzemesini de orda bırakır. Fazla yer değiştirmeyen malzemenin de ömrü uzar. Köylüler toplulaştırmaya karşı çıkınca arazide tarlalara gidilen yollar yapılsın istedik. Yalnız arazide sulama boruları olduğu için bu boruların sökülmesi gerektiğini söylediler. Arazilerin yerlerinin değişmesi takdirde bazı köylüler bunu kabul etmediler.” İfadelerini kullandı.

“Biz köyümüzde İmam Hatip Ortaokulu açılsın istiyoruz”

Köylerine İmam Hatip Ortaokulu açılmasını istediklerini ve bu konuda öneride de bulunduklarını söyleyen Sevinç,  ”Biz köyümüzde İmam Hatip Ortaokulu açılsın diye öneride bulunduk. Önerimiz geçen sene onaylandı. Bunu gündemimizde tutup köyümüzün bir an önce İmam Hatip Ortaokuluna kavuşmasını istiyoruz. İki tane okul binamız var. Okulumuz fiziki olarak yeterli. Köyde branş öğretmenlerine ihtiyacımız var. Biz talepte bulunuyoruz. Ama müdür, ‘Ben zaten giriyorum, ne gerek var.` diyor. Fatiha suresini okumasını bilmeyen öğretmen Din Kültürü dersine giriyor. Bu ne kadar faydalı olabilir? Sadece ek ders alıp fazla para olmak için branş öğretmenlerine olan ihtiyaç giderilmiyor. Biz istiyoruz ki Seydalarımız çocuklarımızın din kültürü derslerine girsin. Eğer Seydalarımız din kültürü dersine girerlerse daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Eğer şimdiden iyi bir temel atılsa çocuklarımız İslami bir kişilikle büyüyecek. Çocuklarımızın yanlış bir din algısıyla büyümelerini istemiyoruz. Camide Kur`an dersi alan öğrencilerin okuldaki başarısı daha da artıyor.” şeklinde konuştu.

“Köyümüzün su sıkıntısı çözülsün”

Köylerinde içme ve şebeke suyu sıkıntısı olduğunu, suyun elektrikle dağıtıldığını ve elektriklerin kesilmesi halinde susuz kaldıklarını ifade eden Sevinç, “Köyümüzde içme ve şebeke suyu sıkıntısı var. Köyde su sayaçlarının olmaması farklı bir sıkıntı, ama sayaçlar  olsa bile bu çözüm değil. Biz şuan su parası yerine elektrik parası ödüyoruz. Elektrikler kesilince susuz kalıyoruz. Zaten köylünün maddi durumu çok iyi olmadığından elektrik faturalarını zamanında ödeyemiyor. Fatura zamanında ödemeyince de TEDAŞ elektriği kesiyor ve köylüler susuz kalıyor. Komşu köyde su var. Eğer bize yardımcı olunsa o suyu köye getirebilirsek, su sıkıntımız kalmayacak. Eğer köylüler suyu bize verse biz de farklı bir konuda onlara yardımcı olacağımızın sözünü verdik. Biz istiyoruz ki bize yardımcı olunsun, hep beraber köyün su sıkıntısını bitirelim.” dedi.

Son olarak köy sıkıntılarının çözümü için çağrıda bulunan Muhtar Sevinç, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz istiyoruz ki köyümüzün sıkıntıları bitsin, köylülerimiz rahat bir nefes alsın. Ben yetkili mercileri ellerini taşın altına koymaya davet ediyorum.”   (Ayetullah Tarhan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir