• DOLAR 32.258
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2453.622
  • ...
Batman merkezli FETÖ operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Batman merkezli 9 ilde FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonlarda 16 şüpheli yakalandı, 8 şüphelinin ise yakalama çalışmaları devam ediyor.

Konu hakkında Batman Valiliği,  kapatılan özel eğitim kurum ve kuruluşları ile derneklerin yöneticilerine yönelik operasyonlar yapıldığını bildirdi.

Valilik açıklamasında, “FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 31 Ağustos Çarşamba günü 667 sayılı Kanun Hükmünde kararname uyarınca kapatılan Özel Eğitim Kurum ve Kuruluşları ile Derneklerin yöneticileri hakkında yapılan araştırma ve soruşturma neticesinde elde edilen bulgular doğrultusunda 'Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, 6415 sayılı Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet Etmek' suçlarından dolayı Batman merkezli 9 ilde Gaziantep, İzmir, İstanbul, Kahramanmaraş, Malatya, Ankara, Adıyaman, Aksaray ve Konya'da toplam 46 ayrı adreste 24 şüpheliye yönelik eş zamanlı yapılan operasyonlarda; 16 şüpheli yakalanmış ve 8 şüphelinin ise yakalama çalışmaları devam etmektedir.” denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir