• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Başörtülü Öğrenciye Sürgün ve Psikolojik Baskı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HATAY - Sümeyye Ocakoğlu, Bekbele Fatih ilköğretim okulunda okuyordu, başörtülü olarak okula geldiği gerekçe edilerek okul yönetimi tarafından derse alınmadı. Ancak ailesinin hukuki mücadelesi sonucu kızları derse alındı. Derslere alınan Ocakoğlu okul idaresi ve öğretmenleri tarafından psikolojik baskıya maruz kaldı. Sınıfına giren Ocakoğlu`na önce kınama cezası verildi, ardından başka okula sürgün kararı çıktı.
 
Ocakoğlu, sürgün edildiği Bekbele İlköğretim Okulun`da da derslere alınmak istenmedi.Pisokolojik baskının burada da şiddeti artırılarak devam edildiği iddia edildi. Baskılara boyun eğmemesi üzerine başörtülü öğrenciye ikinci defa sürgün cezası verilerek Bekbele Gediksaray İlköğretim okuluna gönderildi.
 
Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan baba Nurullah Ocakoğlu, "Siz basın mensuplarının da bildiği gibi kızım Bekbele Fatih ilköğretim okulundan Bekbele İlköğretim Okulu`na sürgün edildi. Şimdi ise buradan da Bekbele Gediksaray ilköğretim okuluna sürgün edildi. Kızım ikinci sefer sürgün edildi ve şuanda geldiği okul onun üçüncü okulu.Bu okulda da bizi neyin beklediğini tahmin edebiliyoruz.Kızımın ilk günden psikolojik baskıya maruz kaldığını gördük.Ve kendisinden her gün bir şey imzalatılmak isteniyor.Bir defa kızım korkudan imzalamış ve biz bu imzalanan belgeler hakkında okul idaresinden bilgi istiyoruz." Şeklinde konuştu
 
Muhammed Aybakan - İLKHA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir