• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
`SGK`dan İyileştirilmiş Protokol İstiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman Siirt Muş Bölge Eczacılar Odası Başkanı Emin Beyaz, 2011 yılının eczacılar açısından oldukça kötü geçtiğini belirterek,"2011 yılı sağlık sektörü açısında çok iyi geçmedi. Tartışmalarla geçen bir sene oldu. Sürekli yapılanma içinde sağlık sektörü. Bunun içerinde de sağlık biriminin bütün tarafları hep mağdur olduk. Sürekli düşen ilaç fiyatları ve ilaç fiyatları düşürülürken, biz eczacıların muhatap alınmaması başta gelen sorunumuzdur. Ayrıca ilaç firmalarıyla masa başında yapılan pazarlıklardan sonra eczacının stok durumunun değerlendirme dışında bırakılması, bu stok zararının üstlenilmemesi, ayrıca fiyatı düşen ilaçlarla ilgili oluşan kaosta hastalarla yüzgöz olunması, muayene ücretlerinin halen eczacının sırtından seyrediyor olması, eczayı bir çıkmaza sokmuştur. Bu sıkıntılar halen devam etmektedir" şeklinde konuştu.

 

Eczacıların Cirosal bazda kendisine yüklenen bilgisayar altyapısını oluşturduğu ve parasının büyük bölümünü buraya yatırma durumunda kaldığını dile getiren Beyaz, "Bunun da bir yansıması oldu. Bir yandan siz mevcut bir kaç bilgisayarlarla hastaların ilaçlarını vermek için iştigal ediyorsunuz. Bu işleri görmek için fazladan eleman çalıştırıyorsunuz. Ama öbür taraftan sürekli düşen fiyatlar, stok zararları ve sistemin iyi çalışmamasından kaynaklanan oluşan gerilimler eczacıyı eczanede 4 duvar arasında iş yapamaz hale getirmiştir. Dolayısıyla halkımızda bundan zarar görmüştür. Bu durumu yeterince halka anlatamadığımızı düşünüyoruz. Çünkü hastanın cebinden çıkan paranın daha fazla meblağda çıktığını görmekteyiz" ifadelerini kullandı.

 

Çözüm Olmayacaksa Protokolü İmzalamayız
Beyaz, 2012 yılından beklentilerinin bu sıkıntıların ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, "Eczacının siz iş yükünün içinden alacaklasınız ki eczacı hastasıyla ilgilensin. 31 Ocak 2012 günü SGK`yla olan protokolümüzün son tarihidir. Bu tarihten önce iyileştirilmiş bir protokolün önümüze gelmesini istiyoruz. Eğer protokol eczacının sorunlarına çözüm olmayacaksa biz bu protokolü imzalamayız. Kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz." dedi.
 
Veysi Rüzgar-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir