• DOLAR 32.194
  • EURO 35.014
  • ALTIN 2503.22
  • ...
Bingöl`de 16 Hafız Eğitimini Tamamladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöllü vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleşen merasim Bingöl Üniversitesi konferans salonunda yapıldı. Konferansa Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın, Bingöl İl Müftüsü Mecit Can ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Bingöl İl Müftüsü Mecit Can ve Diyanet İşler Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın birer konuşma yaptı.
 
Bingöl`deki Kuran Kurslarının yetersiz olduğunu ifade eden Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, hafızlık eğitiminin kökleşmesi için gerekli çalışmalara hızla devam edileceğini belirterek, "Bugün burada 1`i erkek olmak üzere toplamda 16 gencimizin göstermiş olduğu büyük fedakârlıklarla almaya hak kazandığı diplomalar ve hediyeler verilecektir. Kuran sevdası ile yetiştirilen, eğitim için yatılı olarak kurslarımıza yollayan ailelere ile öğreticilerimize çok çok teşekkür ederim" dedi.
 
Konuşmasında hafızlık eğitiminin önemine vurgu yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın, bu konuda daha verimli hizmet amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığının yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu belirtti.
Hafızlığını tamamlayan erkek Kuran Kursu öğreticilerine Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından diploma ve hediye takdimi yapıldı.
 
Bayan hafızlara, Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın ve hocaları tarafından taç ve icazetnamelerinin takdimi yapıldı. İlahi ve şiir dinletisi ile devam eden program, bayan öğrencilerin Kur`an-ı Kerim tilaveti ve dua ile son buldu.
 
Ali Yıldırım - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir