• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Siirt'te darbe karşıtı nöbet coşkuyla devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz günü ABD destekli yaşanan darbe girişimi nedeniyle Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Siirt’te de halk 6 gecedir meydanlarda darbeye karşı nöbet görevini sürdürüyor.

ABD destekli yaşanan darbe girişimini protesto etmek için  Siirt’te halk sabaha kadar eylemlerini sürdürmek üzere meydanlara akın etti.  

Program Ensar Camii İmam Hatibi Ramazan Toprak hocanın  Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Siirt Hidayet İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti. Meydanda bulunan halk ilahiler eşliğinde halay çekip oynadı.  

Valilik önündeki dev ekranda darbe karıştı yapılan eylemlerin görüntüleri verildi. Ensar Camii İmam Hatibi Ramazan Toprak ezan ve farac duasını okudu.

Toprak’ın duasının ardından eylemciler Valilik önünden sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçerek, kent merkezinde bir tur attıktan sonra, Hükümet Bulvarından tekrar Valilik önüne kadar sloganlar eşliğinde geldi. Yüzlerce kişiden oluşan kalabalık, sabaha kadar darbeye karşı nöbet tutmak üzere bekleyişe geçti. 

Öte yandan Siirt’in Eruh ilçesinde darbe girişimine karşı nöbet eylemi,Kaymakamlık önünde yapıldı. Eyleme katılan ilçe halkına  Kaymakam  Murtaza Dayanç, İlçe Müftüsü Haki Özgül, HÜDA PAR İlçe Başkanı Hamit Nas ile parti yönetimi ve AK Parti İlçe Başkanı Cevher Çiftçi katılarak destek verdi.

İlçede yapılan program İlçe Müftüsü Haki Özgül’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İlçe Kaymakamı Murtaza Dayanç toplanan kalabalığa yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı  verdi.  (M.Sait Çelik – İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir