• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Hayatını kaybedenler için Siirt'te gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimi sırasında Paralel Yapı mensupları tarafından katledilen 208 kişi için Siirt Valilik önünde toplanan vatandaşlar, gıyabi cenaze namazı kıldı.

Türkiye’de yaşanan darbe girişimini protesto etmek için erkek-bayan, genç-yaşlı ve çocuklardan oluşan binlerce Siirtli, Hükümet Bulvarı’nda bulunan Siirt Valiliği önünde toplandı. Alanda Kur’an Kerim tilaveti ardından ilahiler seslendirildi. Okunan yatsı namazının ardından darbe girişimini sırasında hayatını kaybedenler için Siirt İl Müftüsü Faruk Avras tarafından gıyabi cenaze namazını kıldırıldı.

Meydanda toplananlar arasında HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Zülfikar Fırat ile partililer, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Calapkulu ve çeşitli STK’ların temsilcileri de hazır bulundu.

Gıyabi cenaze namazının ardından İl Müftüsğnün yaptığı duaların ardından hükümete destek vermek amacıyla alana akın eden Siirtller, kitle  halinde yürüyüş yaparak, darbe girişiminde bulunan Paralel Yapı aleyhine sloganlar attı. Yapılan yürüyüş sonrası vatandaşlar tekrar Valilik önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüyerek, sabaha kadar darbeye karşı nöbet tutmak üzere bekleyişe geçti.  ( M.Sait Çelik-İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir