• DOLAR 32.238
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2509.494
  • ...
Suriyeli engelli Ahmet kendisine uzanacak yardım eli bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 3 yıl önce Gaziantep`e sığınan Suriyeli engelli Ahmet Cüb, eşi ve 3 çocuğuna bakabilmek ve hayatını devam ettirebilmek için yetkililerden ve hayırseverlerden elektrikli bir motosiklet desteği istiyor.

Geçirdiği bir hastalık sonucu engelli kalan ve yürüyemeyen Suriyeli engelli Ahmet Cüb, yaklaşık 3 yıl önce Suriye`deki iç savaştan kaçarak eşi ve 3 çocuğu ile birlikte Gaziantep`e sığındı. Gaziantep`te bir apartmanın en alt katında bulunan tek odalı küçük bir dairede ikamet eden Ahmet Cüb (46), engelli olduğu için çalışamıyor.

Tek odalı dairelerinin kirasının yerine eşinin oturdukları binanın temizliğini yaptığını ve aynı zamanda bu şekilde geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını belirten Cüb, tek isteğinin, dışarıya çıkabilecek ve gücü nispetince çalışabilmesi için bir elektrikli motosiklet talebi olduğunu söyledi.

Eşi ve 3 çocuğuyla birlikte zor günler geçirdiğini anlatan Cüb, Türkiye'ye gelerek Gaziantep`e sığındığını belirtti. Cüb, engelli haliyle Muhammed (12) Abdullah Semir (6) ve Muhammed Semir (4) adlı çocuklarını yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen büyütmeye çalıştığını dile getirdi.

“Komşuların vermiş oldukları yemeklerle geçiniyoruz”

Türkiye`ye geldiğimden beri çalışamadığını belirten Cüb, “3 sene önce Suriye`deki iç savaştan dolayı buraya geldik. Sakat olduğumdan dolayı çalışamıyorum. Eşim de oturduğumuz binanın temizliğini yapıyor. Bu şekilde geçinip gidiyoruz. Fakat yeterli olmuyor. Burada temizlik yapmak karşılığında oturuyoruz. Bende hasta olduğum için çalışamıyorum. Sürekli hastaneye gidip geliyorum, ilaç kullanıyorum. Komşularımız ve bina sakinleri bize yiyecek getiriyorlar. Komşuların vermiş oldukları yemeklerle geçiniyoruz. Buraya kira vermiyoruz fakat elektrik ve su faturaları geliyor.” dedi.

Kolları işlev görmediği için tekerlekli sandalye kullanamadığını ve bir elektrikli motosikletinin olmasını isteyen Cüb, “Ben hastayım. Sürekli bana kan lazım oluyor, ilaç ihtiyacım oluyor. Yetkililerin bana yardımcı olmasını istiyorum. Çünkü bu şekilde yürüyemiyorum bir şey yapamıyorum. Elektrikli bisikletim olsa çok iyi olurdu. En azından dışarı çıkıp bir şeyler yapmaya çalışırım. Kollarım iş görmediği için tekerlekli sandalye kullanamıyorum. Onun için bir elektrikli motosiklet olsa daha iyi olur. İmkânım olmadığı için bu tahta tutacakları kullanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Suriye`de her yerin harap olduğunu ifade eden Cüb, “Allah bilir belki bir daha dönemeyiz” diyerek son olarak şunları ifade etti:

“Şuan savaş gittikçe ilerliyor. Ne olacağı belli değil. Allah (c.c) bilir belki bir daha dönemeyiz. Çünkü Suriye`de her yer harap oldu. Her yer bombalanmış. Suriye diye bir yer kalmadı. Herkes Suriye`den göçtü. Suriye`ye çok bomba atıldı. Bizde Türkiye, Lübnan ve Ürdün`e göç ettik.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir