• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Van'da bayram alışveriş yoğunluğu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramı’na birkaç gün kala Van’ın birçok cadde ve sokaklarında hareketlilik başladı. Bayram öncesi alış verişe çıkan vatandaşlar, esnafın yüzünü güldürdü.

Vanlıların genellikle tıraşını son güne bıraktığını söyleyen Kuaför Erkan Gül, bu nedenle kuaförlerin bayram arifesinde büyük zorluk yaşadıklarını ve iyi bir hizmet veremediklerini söyledi.

Gül, “Vatandaşlarımızdan talebimiz tıraş zamanlarını günlere yaysınlar 3 gün 4 gün kala tıraş olmaları onlar için de bizim içinde daha iyi olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Pasaj içerisinde hediyelik eşya satan Zekeriya Kaçmaz ise “Bayram yoğunluğu eski bayramlara göre yok denecek durumda yine de şükretmek gerek. Yaşanan olaylardan dolayı ortamın düzelmesi insanların biraz daha rahata kavuşması, daha iyiye götüreceğini düşünüyorum. Büyük market ve mağazalar bizleri etkiliyor ve halkımız da bizleri unutmamalıdırlar.” şeklinde konuştu.

İrfan Kırmız da işlerini geçen bayramlara oranla düştüğüne dikkat çekti.

Tatlı üreticilerinden kimisi de geçen yıla oranla işlerinin daha yoğun olduğunu söylerken, kimisi de geçen yıla göre işlerinin daha az olduğunu, ancak bununda bayram arifesinde artacağını söyledi.

“Bu sene Ramazan ayı daha canlı geçiyor”

Bu yılki Ramazan ayının geçen yıla oranla daha canlı olduğunu vurgulayan Özkan Gökçe isimli tatlı üreticisi, “Talep geçen yıllara göre iyi olmasa da yine de son iki güne doğru artıyor. Her yıl geçtikçe ramazanlarda bildiğimiz gibi eski talepleri bulamıyoruz, ama bu Ramazan bizim için biraz daha iyiydi.  En çok sattığımız tatlılar bizim kendi üretimimiz olan İzmir Lokması, tulumba tatlı çeşitleridir.” diye konuştu.

“Alışverişler genelde son güne bırakılıyor”

22 yıllık tatlı üreticisi Mahmut Kamaç ise bu yılın diğer yıllara göre talebin daha az olduğu düşüncesini taşıdığını, halkın alışverişi her zaman son güne bıraktığını ifade etti.

Kadir Usta isimli bir diğer tatlı üreticisi de yoğunluğun eskisine göre daha az olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı; “Bayramdaki yoğunluk eskisine rağmen şuan daha düşük görülüyor. Geçen yıla göre yüzde 40’lık bir düşüş olduğunu gördük.  Bayram yoğunluğu son gün artıyor.” dedi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir