• DOLAR 32.594
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2509.876
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriyelilere vatandaşlık vereceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Ajansında yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kilis`te şehit aileleri ve Suriyelilere verilen iftarda konuştu. Erdoğan, Kilislilere gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür edip çabalarını takdir ederken, “Suriyeli misafirlerimize de bu şehre sığındıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

"Türkiye, Suriye`den gelenlerin de vatanıdır" diyen Cumhurbaşkanı, "Kardeşlerimizin içerisinde inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyenler de var. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızın attığı adımlar var. Ellerinden geleni bakanlığımız oluşturduğu ofisle takip etmek suretiyle bu kardeşlerimize, bu yardımı, bu desteği yaparak onlara vatandaşlık imkanını vereceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bizim ülke olarak resmi sınırlarımız başkadır, gönül sınırlarımız başkadır. Gönül sınırlarınımızın hududu, bizim kardeş olarak gördüğümüz, bizi kardeş olarak gören herkesin yaşadığı yerleri içine alır. Dolayısıyla Suriye'den gelen kardeşlerime diyorum ki biz sizi kardeşimiz olarak görüyoruz, siz de bizi kardeş olarak görüyorsanız vatanınızdan uzak değilsiniz sadece evinizden toprağınızdan uzaksınız" diye konuştu.

"Altı yıl önce neyi savunuyorsak bugün de aynı ilkeleri savunuyoruz" diyen Cumhurbaşkanı, “6 yıl önce Suriye halkının sesine kulak verilsin. Zorla olmaz bu işler demiştik. Bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Kendisiyle ailece görüşüyorduk. Baban gibi olmazsın diyordum, gülüyordu. Herhalde iki dünyası vardı. Gerçek dünyasını bizden gizliyordu. İşte şu 6 yılda gerçek dünyası ortaya çıktı" diye devam etti.

"Rejime destek verilmeseydi, dış güçler karışmasaydı bugün Suriye huzurlu bir ülkeydi" diyen Erdoğan, bölgedeki örgütlerin maşa olduklarını söyledi. Suriye'deki silahlı örgütlerin, bölge halklarının temsilcileri olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yönelik Arapça tezahüratlara yine Arapça teşekkür edince alkış aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması, misafirlere Arapça canlı tercüme edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir