• DOLAR 32.52
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2437.401
  • ...
Mustazaf-Der`den Hitabet Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Mustazaf-Der Diyarbakır Şubesi, çeşitli programlara konuşmacı olarak katılan hatiplere yönelik olarak "Hitabet Semineri" düzenledi.
 
Seminerle ilgili olarak açıklamada bulunan Mustazaf-Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Nuri Güler: "Malum olduğu üzere gerek ilimiz merkezde gerekse de ilçe ve köylerde birçok etkinlik ve seminerlerimiz olmaktadır. Hatta başka illerden bile bizden etkinlikler için konuşmacı talebinde bulunuluyor. Bizde bu talepleri karşılamak amacıyla hitabet seminerleri düzenlemeye karar verdik. İnşallah düzenlediğimiz bu seminer, bu yöndeki talepleri bir nebze de olsa karşılamaya vesile olacaktır." dedi.
 
Bir hafta devam eden seminerlerde Ömer Çelik hoca hitabetle ilgili teorik bilgilerle beraber pratik olarak bir hatibin dikkat etmesi gereken hususları aktardı. Seminerde hitabet sanatının niçin önemli olduğu, hitabette kullanılan yöntem ve teknikler, hitabetle ilgili önemli hususlar, bir hatibin dikkat etmesi gereken noktalar, bir hatipte bulunması gereken özellikler konu başlıkları altıda işlenirken Peygamber(s.a.v)`in hutbelerinden örnekler verilerek konuşmalar gerçekleştirildi.
 
Ayrıca seminere katılan bazı hatiplere örnek konuşmalar yaptırıldı.
Dernek yetkililerinden alınan bilgiye göre, hatiplere yönelik olarak diksiyon dersleri de verilecek.
(Osman içli -İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir