• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
Vali'den öğrencilere Kur'an tavsiyesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son Valiler Kararnamesi ile Aydın’a atanan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, veda turlarına başladı. Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenciler ile bir araya gelen Vali Koçak,  öğrencilere çokça Kur’an okumalarını tavsiye etti.

“Kur’an-ı Kerim; hayatımızda ders olarak değil bir hayat tarzı olarak görülmesi gerekir” diyen Koçak,  “İnsanlar Kur’an-ı Kerim’i ne kadar çok okursa başarısı da o kadar artar” dedi.

“İHL’ler vali veya kaymakamların kolay gittiği yerler değildi”

Kendisinin de bir imam hatipli olduğunu hatırlatan Vali Koçak, sözlerine şöyle devam etti; “Bizim dönemimizde imam hatip okullarını okumak o kadar kolay bir şey değildi. İmam hatip okullarına valilerin, kaymakamların böyle kolay kolay gittiği yerler değildi. Devletin desteğinin hemen hemen hiç olmadığı, sadece öğretmen atamaktan yönetici atamaktan öteye geçmediği bütün masraflarını, yapım masrafları, yer masraflarını veliler, hayırseverler karşılardı imam hatipler gelecek nesillerin milli ve manevi değerlerine bağlı yetişmesi için fedakârlık yapanların karşıladığı okullar konumundaydı.Ben ortaokuldayken bir taraftan Arapça okuyordum, bir taraftan hafızlığa çalışıyordum. Her gün çok Kur’an-ı Kerim okuyordum ve sürekli okul birincisi oluyordum ne zaman ki daha az Kur’an okumaya başladım o zaman başarı derecem düştü. İmam hatipte okuyanlar Kur’an-ı Kerimi çok okumaları gerekir ve öyle olması gerekir imam hatipte okuyanların her gün muhakkak Kur’an-ı Kerim okumaları lazım Allah, Kur’an-ı Kerimi okuyanların zihinlerini açıyor, hafızalarını güçlendiriyor. Kur’an-ı Kerimi hayatımızda ders olarak değil bir hayat tarzı olarak görmemiz gerekir. Hiç hayatınızdan çıkmaması için bir büyüğünüz olarak söylemek istiyorum; Kur’an-ı Kerimi ne kadar çok okursanız o kadar başarınız artar ve gerek sizin açınızdan gerekse çevreniz açısından muhakkak çok olumlu sonuçlar ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.” (Mehmet Aslan – İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir