• DOLAR 32.518
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.252
  • ...
HÜDA PAR heyeti Silopi`de hayatını kaybedenlerin taziyesine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök başkanlığındaki heyet, Şırnak`ın Silopi ilçesinde yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin taziyelerine katıldı. 

AK Parti eski milletvekili İbrahim Hakkı Birlik ve Şırnak AK Parti Eski İl başkanı Rizgin Birlik tarafından taziye evinde karşılanan heyet, Birlik ailesine üzüntülerini ifade ettikten sonra bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için dua etti.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamada bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, “Biliyoruz ki bu çatışma sürecinden sonra artık hiç kimse kendisini güvende hissetmiyor. Her gün
bir veya birkaç ailenin evine ateş düşüyor. Halkımız otuz yıldır köylerde, şehirlerde, dağlarda, ovalarda rahat bir nefes alamadı. Bu süre boyunca büyük acı ve mağduriyetler yaşandı. Son çatışmalı süreçte de maalesef otuz yıldır yaşanan acılar tekrar yaşatılıyor.” dedi.

Aydın, “Hepimiz aynı gemide yaşıyoruz ve bu geminin selamet sahiline ulaşması için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Bu gemi batarsa maalesef hepimizin bundan zarar görürüz. Temenni ediyoruz ki bu süreç bir an evvel sonlanır. Çünkü çatışma, şiddet eylemleri çözüm araçları değildir. Rabbim geride kalanlara sabırlar, yaralılara da şifalar versin.” diye konuştu. 

HÜDA PAR heyeti taziye ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir