• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
Diyarbakır`da `Dünya Müslüman Gençlik Haftası` konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilge Gençlik Kulübü ile Bilgi Erdem Topluluğu, ‘Dünya Müslüman Gençlik Haftası` etkinlikleri kapsamında    bir etkinlik düzenledi.

Cebrail Dedeoğlu`nun Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.  

İlahi ve ezgilerin seslendirildiği etkinliğe konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Özkan Yaman katıldı.

Programın açılış konuşmasını Bilge Gençlik Kulübünden Uğur Aksay yaptı. Müslüman genliğin üzerine düşen vazifelerin olduğunu ifade eden Aksay, “Yaşadığımız bu çağda İslam`ın emir ve yasaklarına riayet etmek oldukça güçleşmiştir. İslam coğrafyasının neredeyse her parçası İslam düşmanları tarafından vahşice parçalanmaya çalışılmakta, Müslüman kardeşlerimizin kanları oluk oluk akmaktadır. Tüm bunlar yaşanırken Müslümanların büyük bir kısmı ise ne yazık ki gaflet bataklığına saplanmıştır. Bu kötü gidişatı tersine çevirmek ise her zaman olduğu gibi yine Müslüman gençlerin, yani bizim görevimizdir.” dedi.

Aksay`ın konuşmasının ardından  gençler cemaatle akşam namazını kıldı.  

Ardından ‘Müslüman Gençlerin  Sorumluluğu`, konulu  konuşmasını yapmak üzere mikrofona geçen Araştırmacı Yazar Özkan Yaman,  İslam âleminin geleceğinin gençler olduğunu dile getirerek, “ Sizler ümmetin geleceğisiniz. Siz gençler bizim kere göz bebeğimizsiniz. Geleceğimiz olduğunun için de çok fazla sorumluluğuz var. İnşallah sizler bizim yüzümüzü kara çıkarmayacaksınız.” dedi.

“Müslümanlar içerisinde en kaliteli hayatı gençler yaşıyor”

Hayatın en kalitesini yaşayanların Müslüman gençler olduğunu ifade eden Yaman konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz hayatla beraber dikkatin de olduğunu görüyoruz. Bakın her canlı hayatının dikkat sayesinde sürdürebilir. Hayat ancak dikkatle mümkündür. O zaman hayatın olduğu her yerde dikkat var. Dikkat ile hayatın kalitesi artıyor. Hayvanlar dikkatlidir ama insan çok daha dikkatli. İnsanlar içerisinde en kaliteli hayatı Müslümanlar yaşıyor. Biz Müslüman isek en kaliteli hayat bizim hayatımız. Çünkü benim namazım var, Müslüman olmayanın yok. Benim sabrım, kanaatim, iyiliğim, ahirette ümidim ve tevekkülüm var, ama Müslüman olmayanın yok. Dolayısıyla hayata bakışımız bizim çok kaliteli olduğumuzu gösterir. O zaman en fazla dikkatli olması gereken Müslümanlardır. Müslümanlar içerisinde en kaliteli hayatı gençler yaşıyor. Onun için en çok dikkat etmesi gerekenler Müslüman gençlerdir. Müslüman bir genç duygularına ve nefsine dikkat etmek zorundadır.”

Özlem Ajans sanatçılarından Mahfuz Aktekin`in seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam eden etkinlik, yapılan duanın ardından  etkinliğe katılanlara ikramlarla  son buldu.   (M. Hüseyin Temel – İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir