• DOLAR 32.27
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2455.957
  • ...
Cemaat-i İslami`nin lideri Rahman Nizami her an idam edilebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bangladeş'te Cemaat-i İslami lideri Rahman Nizami'nin idam cezası onaylannmasının ardından, cezanın uygulanması için süreç hızlandırıldı. Nizami hakkında verilen idam kararı, ülkede milyonlarca Müslüman'ın tepkisini çekmişti. Bangladeş medyasında, idamın bir krize dönüşmemesi için Nizami'nin bu gece infazın gerçekleşebileceği iddiaları yer alıyor.

Nizami, 1971 yılında Pakistan'a karşı yürütülen bağımsızlık savaşında savaş suçları işlediği bahanesiyle hakkında verilen idam cezasına karşı çıkarak Yargıtay'a başvuru yapmıştı. Bangladeş devlet başkanının cezayı uygulamama hakkı bulunuyor ama Bangladeş medyasında yer alan haberlere göre, devlet başkanı bu hakkını kullanmayacak ve idam gerçekleşecek.

73 yaşındaki Nizami 16 suçtan yargılanmıştı. Bangladeş'ın Pakistan'dan ayrılmak için yürüttüğü dokuz ay süreli savaşta ölenlerin sayısı konusunda farklı tahminler yürütülüyor. Hükümet kaynakları savaşta 3 milyon kadar kişinin öldüğünü belirtirken, kimi kaynaklar rakamın çok yüksek ve doğrulanamaz olduğunu belirtiyor.

Kararı veren sözde savaş suçları mahkemesi, Nizami'yi Pakistan lehine faaliyet gösteren el-Bedr milislerinin başkomutanlığını yapmakla suçlamıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir