• DOLAR 32.244
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2461.5
  • ...
`Barış Süreci Başarısızlıkla Sona Erdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Fetih Hareketi`nin esir lideri Mervan El-Bergusi, işgalciyle barışçıl çözüm arayışlarının sonucunu ve Ramallah`taki yönetim üzerindeki etkisini eleştirerek, barış sürecinin başarısızlıkla sona erdiğini ve ölü bir bedene yeniden hayat vermeye çabalamanın yararı olmadığını söyledi.
 
Esir lider, birlik ve bütünlük içinde yeni bir ulusal strateji belirlemeye ve işgalciyle mücadelede direnişi güçlendirecek şekilde Filistin Özerk Yönetimi`nin görevlerini yeniden tayin etmeye çağırdı. El-Bergusi ayrıca, sivil halk direnişini desteklemeye ve işgalciyle yapılan tüm ilişkileri kesmeye davet etti.
 
Mervan El-Bergusi, Filistin devriminin 47. yıldönümü münasebetiyle alıkonulduğu Siyonist işgal zindanından dün (3 Ocak Salı) gönderdiği mesajında, esir takası anlaşmasıyla yüzlerce direnişçinin özgürlüğüne kavuşmasının önemine dikkat çekti.
 
Filistin Özerk Yönetimi`ni, Filistin Kurtuluş Örgütü`nü ve Filistinli grupları işgal zindanlarındaki tüm esirleri ve tutukluları serbest bırakmak için çalışmaya davet eden El-Bergusi, bu ulusal hedef için ortak bir strateji belirlenmesini istedi.
 
Filistin uzlaşısını ve taraflar arasında sağlanan anlaşmaları destekleyen El-Bergusi, tüm grupları uzlaşının tümüyle uygulanması için samimi bir şekilde çalışmaya çağırdı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir