• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
İran Tehdidine Rağmen ABD Uçak Gemisi Gönderiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"İki kere uyarmak gibi bir âdetimiz yok" diyen İran ise daha önce ABD`ye İran Körfezi`nden ayrılan uçak gemisini geri göndermemesi uyarısında bulunmuştu.


Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon ise, yıllardan beri yaptıkları gibi İran Körfezine gemi göndermeye devam edeceklerini duyurdu.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland İran`ın tehditlerinin, bu ülkeye karşı yaptırımların etkili olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

İran ordusu yaptığı açıklamada İran`ın Hürmüz Boğazı yakınlarındaki tatbikatından hemen sonra bölgeden ayrılan USS John C Stennis adlı uçak gemisinin geri gönderilmesi durumunda harekete geçeceği uyarısında bulundu.
`Yaptırımlar etkili oluyor`

İran ordusu Generali Ataullah Salihi, "Bu uçak gemisinin geri gönderilmemesi konusunda onlara tavsiyede bulunuyor, uyarıyorum. İki kere uyarma gibi bir âdetimiz yok." şeklinde konuşmuştu.

Salihi, uçak gemisinin geri gönderilmesi durumunda ne gibi adımlar atacakları konusunda bir bilgi ise vermedi.

İran dış güçlerin yaptırımlar uygulamaya devam etmesi durumunda dünya ham petrolünün önemli bir kısmının geçiş güzergâhı olan Hürmüz Boğazını kapatacağı tehdidinde de bulunmuştu.

ABD`nin İran`a yeni mali yaptırımlar uygulayacağı açıklamasının ardından İran Riyali yüzde 12 rekor düzeyde düşük seviyelerinden birine gerilemişti.

Ancak İran, para birimi değerindeki düşüşün henüz uygulanmaya başlamayan yaptırımlarla bağlantısı olmadığını savunuyor.

bbc


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir