• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
`Gençler Hz Muhammed`i daha yakından tanımalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Seyhan Gençlik Merkezi tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Programda, gençlerin Hz Muhammed`i daha yakından tanıması gerektiği vurgusu yapıldı.

Adana Erkek Öğrenci Yurdu Konferans Salonu`nda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve salavat-ı şeriflerle başlayan program, ilahi ve ezgilerle devam etti.

Etkinliğin açılış ve selamlama konuşmasını yapan Seyhan Gençlik Merkezi Müdür Mehmet Tosun, gençlerin Peygamberimiz Hz Muhammed'i (sav) daha yakından tanımaları gerektiğini dile getirdi. Tosun,  gençlerin Peygamberimizin mesajını ve insanlara bakış açısını öğrenmelerini sağlamak için etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Anma programında konuşan Sarıçam İlçe Müftüsü Bekir Kaplan ise her yıl farklı bir tema ile bu kutlamaların gerçekleştiğini, bu yılki temanın ise “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” olduğunu belirtti.

Birlik olunmaya vurgu yapan Kaplan, “tevhid” kelimesinin Allah`ın bir olduğu, “vahdet” kelimesinin ise birlik ve beraberlik anlamına geldiğini söyledi. Birliğin ve kardeşliğin önemini Kur`an-ı Kerim`den okuduğu ayetlerle anlatan Kaplan, Kur`an`ın Allah`ın ipi olduğunu, Müslümanların her durumda bu ipe tutunması gerektiğini söyledi. Müslümanların birbirlerine zarar vermesinin Allah tarafından yasaklandığına vurgu yapan Kaplan, Peygamber Efendimiz Hz Muhammed'in birlik ve kardeşliğe verdiği önemi onun hayatından örneklerle katılımcılara anlattı.

Konuşmaların ardından ”Kırk Yaşındayım” şiiri okunurken duygusal anların yaşandığı gözlendi. Program sonunda ise etkinliğe katılan gençlere, günün anlam ve anısına gül takdim edilip tatlı ikramında bulunuldu. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir