• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gercüş'te 'Gelin Birlikte Olalım' konulu konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Gercüş İlçe Müftülüğünce gerçekleştirilen programa katılarak konferans verdi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Gercüş İlçe Müftüsü Mehmet Demir’in açılış konuşmasından sonra İl Müftüsü Erhan, “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet – Gelin Birlik Olalım” konulu konferans verdi.

Peygamberi örnek almanın Müslümanların öncelikli görevi olduğuna dikkat çeken Erhan, “Bizler bugün içinde yaşadığımız çağın, doğumunu kutladığımız Sevgili Peygamberimizin örnekliğine, önderliğine ve rehberliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Dolayısıyla Hz. Peygamber'i örnek almak, bir Müslüman için öncelikli dini bir görev durumundadır. Peygamberimizi örnek almayı, hayatından davranış modelleri çıkarmayı; O'nun sahip olduğu ahlaki faziletlerin hayata geçirilmesi, getirmiş olduğu dini zihniyetin benimsenmesi ve gelişen olaylar karşısında onun almış olduğu tavırlara benzer tavırların sergilenmesi mümin için elzemdir.” dedi.

Erhan, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Peygamberi örnek almak; onun gibi adaletli, onun gibi dürüst, onun gibi merhametli, onun gibi eş, onun gibi baba, onun gibi komşu, onun gibi vatandaş, kısaca onun gibi insan olmak, insâni ilişkilerini, onun ahlakî ölçülerine uygun şekilde yürütmektir. O'nu örnek almak demek; Güvenilir, affedici, merhametli, hoşgörülü, cömert, alçakgönüllü, çalışkan, dosdoğru, adaletli, vefakâr olmak demektir. Kısaca peygamberimizin hayatı; İslâmi bütün değerlerin hayat bulup müşahhas hale geldiği bir alandır.” (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir