• DOLAR 32.602
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2494.194
  • ...
Hamurkesen köyünde Kutlu Doğum heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından Hamurkesen köyünde ilk kez düzenlenen “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliğine köy halkı büyük bir ilgi gösterdi.

Sunuculuğunu İbrahim Halil Kas`ın yaptığı etkinlik Muhammed Ata Yeğin`in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program daha sonra Mevlithanların okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Grup İnzar sanatçılarının seslendirdiği ilahiler ile devam eden programda, Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu ilahilerini seslendirdi.

Tekbir ve salavatların eksik olmadığı etkinlikte, kimi katılımcılar okunan ilahilerin nakaratlarına eşlik ederken, kimi katılımcılar da Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahilerle duygu dolu anlar yaşadı.

Programa konuşmacı olarak katılan Feyzullah Zerey Hoca, Türkiye`nin birçok noktasında düzenlenen etkinliklerde kalabalıkları bir araya getiren nedenin Hz. Muhammed (sav)`in sevgisi olduğunu söyledi.

Zerey, “Bu gün bizi bir araya getiren Hz Muhammed (sav) aşkıdır. O`nun sevgisidir. Bin dört yüz yıldan beri insanlar onu şiirleriyle, gazelleriyle andılar. Evlerinde ve camilerinde meydanlarda andılar. Acaba tarihte Resulullah kadar sevilen, uğrunda her şeyini feda edilen bir insan daha yeryüzüne gelmiş midir.” dedi.

Dünya ve ahrette karanlıklardan aydınlığa çıkmanın, kurtuluş yolunun Hz. Muhammed'e tabi olmaktan geçtiğini vurgulayan Zerey, “Resulullah`a âşık olacağız ve O'nun yolunda gideceğiz. Ey kardeşlerim Resullah`a tabi olun ki, Allah(c.c) sizi sevsin. Vallahi bir yol vardır. O yolda Resulullah`ın yoludur. Eğer biz Resullah`ı takip edersek Allah (cc) bizi sever. Allah'ı seviyor musun? Her birimiz zaman zaman bu soruyu kendimize soralım. Allah'ı severiz her şey den çok. Ama sen Resullah`ı takip etmiyorsan bu ne biçim sevgidir. Bir gönlüne danış sen Resullah`a ne kadar bağlısın? Resullah`a ne kadar âşıksın? Allah (cc) bize bir yol göstermiş. O yol da Resulullah`ın yoludur. O`nu baş tacı edelim, O`nu gönlümüze yerleştirelim ve sürekli O`na salâvat getirelim.” dedi.

Programda daha sonra Grup İnzar sanatçılarından Çetin Kiraz ‘Merhaba Yar` şiirini okurken, program Feyzullah Zerey Hoca`nın yaptığı dua ile katılımcılara dağıtılan ikramlar ile son buldu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir