• DOLAR 32.501
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2422.894
  • ...
Elazığ`ın Sarıcan beldesinde  Kutlu Doğum  etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu, ilk kez Elazığ`ın Sarıcan beldesinde "Kutlu Doğum" programı düzenledi. Belde halkının yoğun ilgi gösterdiği programda İlahiyatçı Molla Zeki Dinç ile  Molla Nurettin Kaya birer konuşma yaptı.

Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, mevlithanların okuduğu mevlitle devam etti. Özlem Ajans sanatçılarından Burhan Cebba ve ekibinin seslendirdiği ilahiler  programa renk kattı.

Sarıcan beldesinde ilk kez düzenlenen  Kutlu Doğum  programında konuşan  Molla Zeki Dinç, Allah Resulünün âlemlere rahmet olarak gönderildiğini belirterek, Hz Peygamberin  sahabeleriyle olan örnek kardeşliğini ve tarihe geçen fedakârlıklarını  misallerle anlattı.

“Hz Peygamber ve ona iman edenler çok sıkıntı ve eziyet çekti”

Dinç, Hz Peygamber ve ona iman edenlerin çok sıkıntı ve eziyet çektiklerini belirterek,” O`nu birkaç programla anlatmak zordur,  O`nu hakkıyla anlatabilmek için yaşadığı bütün anlara şahitlik etmek gerekir.  O`nu anlayabilmek için yaşadığı Mekke ve Medine dönemlerine gitmek lazım.” diye belirtti.

“Hz Peygamber(a.s) örnek bir nesil yetiştirdi”

Hz Peygamberin örnek bir nesil yetiştirdiğini anlatan Dinç, “Günümüzde çok sıkıntılar baş gösterdi. İnsanlık ve Müslümanlar zor zamanlar geçiriyor. Yaşadığımız sorunların tek sebebi var, o da Kur`an`dan ve Hz. Peygamberden nasibimizi almadığımızdandır.  İnsanlık onunla huzur buldu. O`ndan ayrılanlar ve O`nsuz yaşam sürdürenler hep zarardadır. O`nun aşkı ve hasretiyle davasına gönül verenler hep kazançlı çıkmışlardır. Onunla bağlarımız sahabesiyle olan bağları ve münasebetleri gibi olmalı. Onlar insanlık tarihi var oldukça hep örnek alınacaklar.” şeklinde konuştu.

Programda Zazaca bir konuşma yapan Bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Nurettin Kaya, Kuran`dan okuduğu ayet ve hadislerle Hz. Peygamberin hayatından örnekler aktardı.

Program,  sık sık getirilen tekbir ve salâvatlar getirildi.  Yapılan duayla etkinlik sona erdi. (Mehmet Beygo/Ebu Bekir Yavuz-İLKHA)






















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir