• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Sur`da Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar ile gündeme gelen Diyarbakır Sur ilçesi, bu defa Peygamber Sevdası ile adından söz ettirdi. Salavat seslerinin yankılandığı ilçede sokaklar tevhid bayrakları ile donatıldı.

Saraykapı Kavar Gençleri tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine kadın-erkek, yaşlı-çocuk tüm halktan büyük bir katılım oldu.

Sunuculuğunu İlyas Güreli`in yaptığı etkinlik Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Küçük çocukların birbirinden güzel ilahiler seslendirmesiyle devam eden etkinlikte, toplanan kalabalık hep birlikte söylenen ilahilere eşlik etti.

Mevlid-i Şerif`in okunduğu etkinliğin açılış konuşmasını Molla Remzi Uçar yaptı.

Hz Muhammed'in ahlakını anlatan Uçar, “Bu rahmet ayında Hz. Muhammed Mustafa`yı yâd ediyor ve her yıl onun güzel bir ahlakından, güzel bir vasfından bahsediyoruz. Resûlullah`ın ahlakından ve vasfından hiçbir zaman bir şey tükenmez. Bütün insanlık için Hazreti Peygamber`de güzel örnekler mevcuttur. İnsanoğlu, peygamberin sünnetinden ve ahlakından yoksun olduğu zaman hayvanlardan daha aşağı dereceye düşmektedir. Günümüzde, 21`inci yüzyılda Hazreti Muhammed`in yolunu takip etmeye, onun ahlakıyla tekrar ahlaklanmaya çok muhtacız.” dedi.

“Kur`an çizgisini terk edenler alçalacaktır”

Sahabe hayatından örnekler veren Uçar şöyle devam etti: “Resulullah sahabe-i kirama vahyi izah ettiği zaman onlar, Kur`an-ı Kerim ve Peygamberin sünneti ile amel ettiler. Allah da onları yüceltti. Şu an bizler, bu teknoloji asrında Hz. Ömer, Ebubekir, Osman ve Hz. Ali'den bahsediyoruz. Neden onlardan bahsediyoruz? Çünkü onlar, Peygamberin takipçileriydiler. Kur`an ile amel edenleri Allah yüceltecektir ama Kur`an ve Peygamber sünnetinin çizgisini terk edenleri ise alçaltacaktır.”

Molla Remzi Uçar`ın açılış konuşmasının ardından platformda yerini alan ses sanatçılarından Özcan Güner ilahiler seslendirdi. Söylenen ilahiler ile coşan gençler platform önünde halay çektiler.

Seslendirilen ilahilerin ardından etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Nihat Çam platformda yerini aldı.

Hz Muhammed'in vizyonundan vazgeçmeyeceklerini söyleyen Çam, “Birileri varsın, ortalığı yaksın ve yıksın. Birileri çukurlar kazıp evleri talan etsin. Ama biz, Muhammedi vizyonumuzdan vazgeçmeyecek, bu ümmete önder olmaya devam edeceğiz. Ey dillerinin mücadelesini verdiklerini zanneden gafiller! Kalkın, Muhammedi nura tabi olun. Selahaddin-i Eyyubi, Şeyh Said`i ve Hanili Salih Begê'nin davasına tabi olun ki, hem dininiz hem diliniz kurtulsun.” dedi.

“Muhammed-i erler olarak Resul-i Ekrem-i her daim savunmaya devam edeceğiz”

Tarihin tekerrür ettiğine dikkat çeken Çam şöyle devam etti: “Tarih tekerrür etti. Allah`ın mabedine necis eller uzandı ama muvaffak olamadılar. Allah`ın mabedini yıkmak isteyenlere karşı Kahhar ve Zuntikam sıfatıyla tecelli etti, zalimler kahr-u perişan oldu. Ebu Leheb`in sonunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Fransa`da Charlie Hebdo denilen densiz, Peygamber Efendimize hakaret etme densizliğine yeltendi. Diyarbakır`ın yerli Charlie Hebdoları Peygamber Efendimizi afişe etmek suretiyle hakarete yeltendi. Saraykapı Meydanı`nda Kawar`ın imanlı gençleri, Dicle`nin, Piran`ın ve Muhammedi nuru kuşanmış olan muvahhit erler olarak oraya seslenmek istiyoruz. Resul-i Ekrem`e hakaret etmek sizin haddiniz değildir. Zira burası Diyar`ı imandır, burası Diyar`ı Muhammed`dir ve bizler Hazreti Süleyman`ın, sahabenin yolundan giden Muhammed-i erler olarak Resul-i Ekrem-i her daim savunmaya devam edeceğiz.”

Yoğun katılımın olduğu etkinlik yapılan dua ile son buldu. (M. Hüseyin Temel, Hamza Adıyaman – İLKHA) 


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir