• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
Diyarbakır esnafından Kutlu Doğuma özel indirim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da bir çok esnaf, iki cihan güneşi Hz. Muhammed Mustafa`nın (sav) Kutlu Doğumu münasebetiyle ürün satışlarında indirim kampanyası başlattı.

Her sene bu kampanyaları yapmaya çalıştıklarını ve tüm esnafı bu aya özel yapılan kampanyalara iştirak etmelerini dile getiren Diyarbakır esnafı, bu kampanyayı her sene yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Bağlar İlçesinde indirime giden esnaf Ahmet Şenol, 17 Nisan'da düzenlenecek olan Kutlu Doğum programı öncesinde yapmış olduğu kampanyanın halk tarafından merak ve ilgiyle takip edildiğini belirtti.

‘`Peygamber efendimizin örnek hayatının konuşulmasını amaçlıyoruz``

Bu kampanyayı her sene Kutlu Doğum ayına özel olarak yaptığını ifade eden Şenol “ Peygamber (sav)  Efendimizin doğumu münasebetiyle Nisan ayı boyunca bütün ürünlerimizde yüzde 10`luk bir indirim yapıyoruz” dedi.

Bu kampanya ile asıl hedeflerinin Hz. Muhammed`i ve onun davasını gündemde tutmak olduğunu vurgulayan Şenol “Bu kampanya ile Peygamber Efendimizin daha çok anılmasını, örnek hayatının konuşulmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Amacımız, Hz. Peygamberi (sav) gündemde tutmak ve bu vesileyle sevgisini tüm gönüllere nakşetmeye çalışmaktır” dedi.

Kampanya öncesinde insanların gelip Kutlu Doğum kampanyalarının ne zaman başlayacağını sorduklarını hatırlatan Şenol “Halkımız bütün esnaftan bu tür kampanyalar başlatılmasını istiyor. Diyarbakır`da düzenlenecek Kutlu Doğum etkinliğini sabırsızlıkla bekliyorum. Sevdiklerimle birlikte inşallah, o meydanlarda olacağız ”şeklinde konuştu.

“İslam Peygamberinin kutlu doğumunu kutlamayan bir Müslüman düşünülebilir mi?”

Bu tür kampanyaların İslam coğrafyalarında olması gerektiğini söyleyen Osman Beyaz adlı esnaf da, “Her Müslüman fert, Peygamberini tanımak ve tanıtmak sorumluluğu içerisine girmelidir. Allah Peygamberimiz aracılığıyla insanları doğru yola iletmiştir. Bu yüzden doğru yolu Peygamberimizi takip ederek bulmalıyız. Bunun için de her esnaf, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeli. Neden Hıristiyanların kutsadığı yılbaşı münasebetiyle kampanyalar oluyor da, bizim Peygamberimizin doğum günü münasebetiyle kampanyalar olmasın? Hristiyan adeti olan yılbaşını kutlayıp da İslam Peygamberinin kutlu doğumunu kutlamayan bir Müslüman düşünülebilir mi?” diye konuştu. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

 
























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir