• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
"Hayatımızın merkezine Hz Muhammed'i koyamadık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN), Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Kutlu Doğum Özel Programı” düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası programları kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program, Hafız Mustafa Duman’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Allah'a ve Resulullah’a dönüş hareketi başlatılması gerektiğini vurguladı.

Dünyada Müslümanların bölük pörçük olduğunu dile getiren Hatipoğlu, “Ümmet maalesef hiçbir dönemde görülmediği kadar müthiş bir krizler yaşıyor. Bir Kur’an’dan bu kadar şey oluşmaz. Çünkü Kur’an tevhidi esas alır. Fakat problem ne? Problem şu; biz merkeze Hz. Muhammed’i koyamadık. Eğer merkeze Resullullah’ı ve onun ahlakını koysaydık, insanlara deseydik ki; ebedi önder, lider, imam Muhammed Nebi’dir. Senin cemaatinin lideri, üstadı, hocası değil. Ehl-i Sünnet yolunda olan herkes başımızın tacı. Ama uyma noktasında benim rol modelim Muhammed Mustafa’dır deseydik, İslam alemi bu krizlerin hiçbirini yaşamazdı." dedi.

Gençlere seslenen Hatipoğlu, onlara, özellikle İslam müesseselerinin tümünü kuran Hz. Ömer’in devlet idaresini ve İslam’a kazandırdıklarını yeniden okumanın Hz. Peygamber’i biraz daha doğru anlama noktasında önemli olduğunu ifade etti.

Peygamber Efendimizin hayatının sürekli okunması gerektiğine dikkat çeken Hatipoğlu, “Bugün de inanıyorum gelecek yıllarda da insanlığın adını en çok duyacağı isim yine Muhammed olacaktır.” diye konuştu.

Etkinlik, Hatipoğlu’nun yaptığı duanın ardından sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir