• DOLAR 32.51
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2472.806
  • ...
Nurdağı`nda Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü tarafından Nurdağı'nda 'Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed' temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. İlçede ilk kez düzenlenen etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi.

Özel bir düğün salonunda düzenlenen etkinliğin sunuculuğunu Ömer Naimoğlu yaptı. Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Mevlithan Doğan Parmaksız`ın okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam ederken, okunan mevlide katılımcılar da salavatlara hep bir ağızdan eşlik etti.

Kadınların erkeklere oranla daha fazla katılım yaptığı gözlenirken etkinlikte sık sık tekbir ve salavatlar getirildi.

İnzar İlahi Grubu'nun seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerle Peygamber sevdalısı halk, tevhid bayraklarıyla nakaratlara eşlik etti.

Programda, Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep il Koordinatörlüğü Sözcüsü Adem Kılınç, bir selamlama konuşması yaptı. Kılınç, konuşmasında Peygamber Sevdalıları Platformu'nun her yıl Nisan ayında Türkiye`nin birçok noktasında bu tür etkinlikler düzenlediğini hatırlattı.

Bu yılki etkinlik temasının 'Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed' olduğuna vurgu yapan Kılınç, “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her sene Nisan ayında ülkemizin birçok şehrinde, ilçelerinde ve hatta köylerinde Kutlu Doğum programları düzenliyoruz. Bu münasebetle düzenlediğimiz Kutlu Doğum programımıza hepiniz hoş geldiniz ve sefalar getirdiniz.”dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Eğitimci-Yazar Abdulkadir Aydoğan, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında, İslam ümmetinin bugün en fazla ihtiyaç duyduğu ve muhtaç olduğu durumun vahdet ve kardeşlik olduğunu vurguladı.

"Reslullah`ın aşkı ve muhabbeti ile kuşanalım"

Müslümanlar arasında vahdet ve kardeşlik kalktığı için, Müslümanların bugün dünyanın birçok yerinde birbirlerine düştüğüne dikkat çeken Aydoğan, “Nurdağı`nda Peygamber Efendimizi selamlayan dağlar ve taşlar vardı. Resulûllah`a salat ve selam getiriyorlardı. Gelin bu ilçemizi Reslullah`ın kokusunu, sünneti seniyyesini, Reslullah`ın o güzelliğine ve Reslullah`ın mutluğunu hâkim kılalım. O`nun sevgisini kendi aramızda yaygınlaştıralım. İlçemizdeki camilerimiz, mescitlerimiz tıklım tıklım olsun. Kur`an kursuna giden bacılarımızın sayısı çoğalsın. Gelin Reslullah`ın aşkı ve muhabbeti ile kuşanalım.” ifadelerini kullandı.

Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahilerle devam eden program çocuklarının seslendirdiği ilahiler ilçe halkı tarafından yoğun ilgi gördü.

Etkinlik yapılan duanın ardından sona erdi. İlçe halkı, Peygamber Sevdalıları Platformu`nun ilçelerinde böyle bir etkinlik düzenlemesinden memnun olduklarını ifade ettiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir