• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Girêsîralılar Peygambere sevdalarını haykırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy Der) organizesinde, Batman`a bağlı köy ve beldelerde ‘Vahdet ve kardeşlik rehberi Hz. Muhammed (s.a.v.)` temalı düzenlenen kutlu doğum programları sürüyor.

Köy Der tarafından Batman merkeze bağlı Balpınar (Girêsîra) Beldesi'nde gerçekleştirilen kutlu doğum etkinliği köylülerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğe ayrıca, HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, HÜDA PAR GİK Üyesi İsa Aydın ve partililer katıldı.

M. Ali Şimşek`in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Hayriye Cami İmamı Yasin Güç`ün Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış ve selamlama konuşmasını köy imamı Molla Abdulhalim Tanhan yaptı. Açılış konuşmasının ardından Köy Der Rehber Mevlit Grubunun Kürtçe mevlidi ile devam eden etkinlikte, mikrofonu alan Sevgi Der Çocuk İlahi Grubu ile Köy Der İlahi Grubu, Hz. Muhammed'i (sav) konu alan ilahi ve ezgiler seslendirdi.

“Hz. Muhammed`i kendisine rehber edenler güzellikler içinde olacaktır”

Daha sonra İttihad-ul Ulema Üyesi Molla Adnan Aslan, Kürtçe bir konuşma yaptı. Aslan, yaptığı konuşmasında ‘Vahdet ve kardeşlik rehberi Hz. Muhammed (s.a.v.)` temalı yapılan mevlit etkinliklerine değindi.

Peygamber Efendimizin Kutlu doğumu münasebetiyle toplandıklarını belirten Aslan, “Peygamber Sevdalıları Platformu bu yıl ‘Vahdet ve kardeşlik rehberi Hz. Muhammed (s.a.v.)` temasıyla mevlit etkinliklerini İslam aleminde ihya ediyor. Allah-u Teâlâ bizleri Hz. Muhammed`e (s.a.v.) tabi olmamızı şart kılmıştır. Allah Teâlâ Kur`an-ı Kerimde Hz. Muhammed (s.a.v.) çok methetmiş. Allah Teâlâ, Hz. Muhammed`in çok büyük bir ahlak üzere olduğunu ve alemlere rahmet olarak gönderildiğini Ayet-i Kerime'de belirtmiştir. Peygamber Efendimizi Hz. Ebu Bekir, Hz. Bilal ve Hz. Ömer gibi dünyada tanıdığımız zaman kıyamet gününde Allah Resulünden şefaat isteyebiliriz.” dedi.

"13 yıllık Mekke devrinde görmediği eziyet ve işkence kalmadı"

Hz. Muhammed`e (sav) 40 yaşındayken peygamberlik geldiğini ve 63 yaşında da vefat ettiğini hatırlatan Aslan, “Peygamber Efendimiz 13 yıllık Mekke devrinde görmediği eziyet ve işkence kalmadı. Ama Peygamber (sav) buna rağmen insanların kurtuluşu için o kadar mücadele etmiştir. İnsanlar dünyada perişan ahirette de cehennem azabını görmemesi için Hz. Muhammed müşriklerle mücadele etti. Peygamber Efendimizin kavmi işkencelerle onu memleketinden çıkardılar. Ama Hz. Muhammed (sav) Allah Teâlâ`nın izniyle 10 yıl sonra Mekke`ye döndü ve mübarek Mekke`yi fetih etti. Putlardan temizledi. Ey insanlar, Hz. Muhammed'i (sav) kendisine rehber edenler ve davasını kabul edenler dünyada da ahirete de güzellikler içinde olacaklar. Ama Hz. Muhammed`in davasına düşmanlık edenler akrabaları bile olsa dünyada da ahirete de zorluluklar görecekler.” ifadelerini kullandı.    

Konuşmanın ardından Sevgi Der Çocuk İlahi Grubu ile Köy Der İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahiler eşliğinde katılımcılar halay geçti. Molla Ramazan Biçer`in yaptığı dua ile Kutlu Doğum etkinliği son buldu. (M. Sait Çelik- İLKHA)

 




















































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir