• DOLAR 32.314
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2277.446
  • ...
SON DAKİKA
Tarsus Peygambere biatını tazeledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Tarsus`ta düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği her yıl olduğu gibi bu yılda coşku ile kutlandı.

Tarsus 75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezinde saat 14.00`te Mahmut Turan`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Kürtçe ve Türkçe Mevlid-i Şerifin okunmasıyla devam etti.

Programda Özlem Ajans Sanatçılarından Mahfuz Aktekin ve Grup Selam`ın söylediği ilahi ve ezgilerle coşkulu anlar yaşandı.

Programa konuşmacı olarak katılan Şehitler Kervanı Platformu Ömer Çelik, Peygamber Efendimizin hayatında kesitler anlattı.

“Allah 1400 yıl önce bugünkü tehlikeden uyarmış”

Günümüzde savaş ve kavgaların çıkış nedeni olan ırkçılık üzerinde duran Ömer Çelik şunları söyledi: “Peygamberimiz, Müslümanların, iman eden insanların hayatı boyunca birlik olmasını istiyordu.  Peygamber Efendimiz hayatı boyunca Müslümanların vahdet olması için çalışmış ve Müslümanları vahdete, birliğe ve ittifaka teşvik etmiştir. Birlik olunmaması neticesinde, vahdet olunmaması neticesinde bizi bekleyen fitneyi, bizi bekleyen tehlikeyi Allah ve O`nun yüce Resulü bize haber vermiştir. Bakınız, Yüce Allah Kur`an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor; ‘İnkar edenler birbirlerinin dostudurlar. Onlar birdirler, birliktirler.` Ve devamında  'Ey iman edenler eğer siz birlik olmazsanız…' bakınız, Allah 1400 yıl önce bu gün ki tehlikeden bahsetmiş, bugün ki durumdan uyarmış, içine düştüğümüz bu ateş çemberinden bahsetmiş ve şiddetli bir şekilde bizleri uyarmıştır.”

“Ellerinde Kur`an olması gereken gençlerin ellerinde silah ve bombalar var”

Şu an yaşanan kargaşa ve fitnenin nedeninde, Müslümanların birlik olmayışından kaynaklandığını belirten Çelik; “Allah bizlere, eğer birlikte olmazsanız, yeryüzünde büyük bir fitne meydana gelir, diye uyarıyor.  Bugün içine düştüğümüz fitne ve fesadın kaynağı, Allah`ın vahdet ve birlik emrine uymayışımızdır. Bu gün, ellerinde Kur`an olması gereken gençlerimiz, ellerinde siyer kitabı olması gereken gençlerimiz, ellerinde Elif-Ba  olması gereken gençlerimiz maalesef bizim yaptığımız bu ırkçılık hastalığından dolayı, gencecik çocuklarımızın elinde silah var, gencecik çocuklarımızın elinde bomba var. Çocuklarımız, kendi annesine, babasına, toplumuna zarar verecek birer vahşi surette büründüler. Neden, çünkü bizler birlik olmadık, bizler vahdet olmadık. Kâfirler içerimize tefrika soktular. Toplumumuzu birbirinden kopardılar. Bugün ağıtlar neden İbranice, İngilizce değil de neden Türkçe, Kürtçe, Arapça ağıtlar yükseliyor. Çünkü kâfirler birdir ama bizlerde birbirimize ırkçılık yaparak vahdet olamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Program İlahiyatçı Yazar Akan Ayçoban`ın yaptığı vahdet ve birlik duasının ardından sona erdi. (Abdulhakim Kurt- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir