• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
`Gençlik Seferberliği` Konferansı Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Saadet Partisi Gençlik Kolları tarafından Batman`da Saadet Partisi İl Binası Konferans salonunda gençlere yönelik `Gençlik Seferberliği` adlı bir konferans düzenledi.

Doğu ve Güneydoğu illerini ziyaret eden ve parti çalışmalarına katılan Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın Batman`da düzenlenen gençlik seferberliği adlı konferansa katıldı. Saat: 18.30`da İmam Tahir Gün`ün Kuran`ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açılış konuşmasını Saadet Partisi Batman Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Başaran yaptı.

Başaran konuşmasında, "Bizler öyle bir gençlik arzuluyoruz ki: Peygamberimizin göz bebeği Hz. Hüseyin şahadetine sevdalı, meleklerin bile hayâ ettiği Hz. Osman`ın hayatına sevdalı, Hz. Ömer gibi adaletli, Hz. Ebubekir gibi sadık, Hz. Ali gibi cesaretli, davası uğruna canını malını gözünü kırpmadan feda edebilecek, nefsini ayaklar altına alıp batıl davadan zirvede yer almak yerine hak davada zerre olmayı tercih edecek ve öyle bir gençlik davasına bağlı ömrünün son nefesine kadar cihat etmekten geri durmayan, dünyanın her tarafından Müslüman kardeşinin dertleriyle dertlenen, acısını yüreğinde his eden bir gençlik istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Cihadı Terk Eden Topluluklar Zillete Düşmeye Mahkûmdur
Daha sonra söz alan Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın, Batman`ın geçmişte İslam`ın kalesi olduğunu ve yine öyle olduğunu belirtti. Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu yaşadığımız zaman bir bakalım. Dünyada var olan Müslümanların sayısı milyarlarla ifade ediliyor. Ama dünyadaki olaylara karşı dik duracak adam kalmamıştır. Neden çünkü İslam`ın içini boşalttılar Müslüman`ın maneviyatını yok ettiler. Müslüman nasıl bir Müslüman olduğuna dönüp bir bakmalı. Sizden her zaman her yerde gür bir selam istiyoruz. Yüreğimizde yangın var biz bu yangını Allah`ın izniyle başlattık." şeklinde konuştu.

İnsanlara davetlerinin olduğunu ve gelenin kurtulacağını, gelmeyenin ise kaybedeceğini belirten Aydın, "Hak yolunda olanlar Allah`a teslim olmuşlar. Sizde elhamdülillah Allah`a teslim olmuşsunuz. O zaman Allah`a teslim olanlar dik duruyorsa siz de dik duracaksınız. Sesimiz gür çıkacak niye gür çıkacak en başta nefsimize söz geçirmemiz için sesimiz gür çıkacak. Unutmayalım ki cihadı terk eden topluluklar zillete düşmeye mahkûmdur" ifadelerini kullandı.

M. Sait Çelik - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir