• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
Suriyeli çocuğu kaldırıp yere çarptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün öğle saatlerinde İzmir'in Kemeraltı Çarşısı'nda küçük yaştaki bir Suriyeli çocuğu kovaladıktan sonra kaldırıp yere atan Musa S.'nin çarşıda aracıyla tavuk pilav satan seyyar bir esnaf olduğu öğrenildi.

Olayın kamera görüntüleriyle ortaya çıkmasının ardından İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın talimatıyla gözaltına alınan Musa S.'nin henüz ifadesi alınmadı.

Hürriyet'in haberine göre, ancak Musa S. ilk etapta birkaç gündür küçük çocuk ve diğer arkadaşlarının aracının yanına gelerek alay ettiğini, itip kaktığını söyledi.

Musa S., dün ise küçük çocuğun tek başına gelip yine aracını ittiğini bunun üzerine şapkasının düştüğünü en son ise tekrar aracı itince bir kadına çarptığı bunun üzerine çocuğun peşinden koştuğunu anlattı.

Öte yandan Suriyeli küçük çocuğun her yerde arandığı öğrenilirken İzmir Valisi Mustafa Toprak da Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

''Basın görüntüleri çıkan ve hiçbir şekilde kabul edilemez çocuğa yönelik şiddetin faili emniyet tarafından tespit edilerek gözaltına alındı. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü' de şiddete uğrayan çocuğun bulunması ve aileye sosyal ve ekonomik destek için talimatlandırıldı. Çocuğa şiddet görüntülerini ileten ayrıca olay yerinde vicdani ve toplumsal tepki gösteren duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Bakanlık harekete geçti

O görüntüleri izleyen Adalet Bakanı harekete geçti. İzmir'de Suriyeli bir çocuğun acımasızca yere vurulduğu görüntüleri izleyen ve üzülen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ilgili birimlere talimat verdi.

Olay, İzmir'deki tarihi Kemeraltı Çarşısında meydana geldi. Suriyeli bir çocuğun seyyar satıcı olduğu iddia edilen bir kişi tarafından yere vurulduğu insanlık dışı görüntü herkesi üzdü. Olayın akşam saatlerinde ortaya çıkmasının ardından görüntü tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Öte yandan vicdansız adamın çocuğu yere çarptığı görüntüleri İzmir'de temaslarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da izledi. Görüntüleri şaşkınlıkla izleyen Bozdağ, İzmir Valisi Mustafa Toprak aracılığıyla ilgili birimlere talimat vererek söz konusu şahsın ve çocuğun bulunmasını istedi.

Bakan Bekir Bozdağ'ın talimatının ardından emniyet birimleri olayın başladığı bölgede geniş çaplı bir inceleme başlattı. Kısa sürede sonuca ulaşan ekip, çocuğa şiddet uygulayan şahsın Musa D. (35) olduğunu tespit etti. Kısa sürede Musa D. gözaltına alındı. Kemeraltı Çarşısında esnaf olan Musa D., emniyete götürüldü.

Öte yandan, yere vurulan ve daha sonra ortadan kaybolan çocuğu arama çalışmalarına devam edildiği öğrenildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir