• DOLAR 32.596
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2441.31
  • ...
Şanlıurfalılar, tarihi camilerin bir an önce onarılıp ibadete açılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki depremde, bina ve işyerlerinin yanı sıra camiler de etkilendi. İki yıkıcı depremin ardından Şanlıurfa'da başta tarihi Dergâh Camii, Ulu Camii, Hasan Paşa Camii, Narinciye Camii, Kara Meydanı Camii, Tabakhane Camii ve Rızvaniye Camii olmak üzere birçok camii etkilendi.

Balıklıgöl Bölgesindeki özellikle tarihi camilerin hasarlı olmasından dolayı kapalı olması ve bakım aşamasının yavaş yürütülmesi cami cemaatini mağdur ediyor. Kapalı camilerin avlusunda, giriş ve damlarında özellikle cuma namazını eda etmek isteyen camii cemaati, camilerin onarımının bir an önce bitirilmesi çağrısında bulundu.

"bir buçuk yıldır hala cami kapalı"

Camilerdeki bakım ve onarımla kimsenin ilgilenmediğini söyleyen camii cemaatinden bir vatandaş, "Sorunun çözülmesi için millet çok söylemde bulundu. Memleketimiz günü gününden sahipsiz. Hiç bakım yok. Camide namaz kılmak istiyorlar ama cami kapalı. Milletvekillerine de söyleyen oldu, peşlerine düşenler de oldu ama bir bakım olmadı. Tuvaletin önüne, damın üzerine hasır serip namaz kılıyorlar.  Bir buçuk senedir hala cami kapalı. Narinciye Camii, Hasan Paşa Camii, Tabakhane Camisi, Ulu Camii, Kara Meydanı Camisi, Yusufpaşa Camii kapalı. 5-6 ayda yapılırdı ama bir buçuk seneden beri bakım yok. Milletvekillerine söyleyen oldu 'tamam' dediler ama kime söylüyoruz ki hiç ilgi yok." dedi.

"Yetkililer görevini yapmıyor"

Yetkililerin görevini yapmadığı için sitem eden  ve ismini vermek istemeyen başka bir vatandaş ise, "Camiyi yaptırmıyorlar, öylece kapalı halde. Hiçbir yerde hizmet yok. Ülkenin neresinde hizmet var ki? Ne adalet ne de adalet sistemi var. Bütün camiler o halde. Yardım toplandığı halde hizmet yok. Yetkililer görevini yapmıyor. Yetkili var mı bu ülkede? Yetkili olsa bu halde gelmeyiz." diye konuştu.

"İbadethanelerin açılması lazım"

Cami cemaatinden vatandaşlar tepkilerini şu şekilde dile getirdi:

"Caminin açılması lazım. İbadethanelerin açılması lazım. Hasan Paşa Camiinin açılması lazım. Camilerde bir sorun yok, niye bu halde? Caminin içerisinin açılması lazım. Bu cami hasar gördüğü için devlet tarafından kapatıldı. Hasan Paşa Caminin tadilatı da bitmek üzere. Orası bitince herhalde buraya başlayacaklar. Camiye bakan yok. Para topluyorlar ama cami kapalı. Hasan Paşa, Yusuf Paşa Camii kapalı. Camilere el atan yok."

"Bıraksalar emin olun cemaat kendi imkanlarıyla bakım yapar"

Başka bir vatandaş ise, "Depremden sonra cami açılmadı. Bu civarda 3 bin 500 esnaf var. Bu esnaflar nereye gidecek? Hasan Paşa Camii kapalı. Burası (Narinciye) kapalı. Bıraksalar cemaat kendi imkanlarıyla yapar. Muhatap bulamıyoruz. Bu çok yanlış bir şey. Bıraksalar emin olun cemaat kendi imkanlarıyla bakım yapar. İlgisizlikle alakalı bir durum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir