• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Patlamada evi zarar gören aileler yaralarını sarmaya çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 1 Mart'ta yaşanan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamada çevre evlerden 6'sında büyük hasar oluşmuştu. Yetkilerin kendilerine yardım yapmadığını söyleyen mağdur aileler, kendi imkânlarıyla hasar gören evlerini onarmaya başladı.

Patlama sonrası kimi aileler geçici kiraya geçerken kimi aileler de yakınlarına misafir olmuştu.  Patlamanın verdiği psikolojik zararı üzerlerinden atamayan aileler, 10 günün ardından tahrip olmuş evlerine dönerken kendi imkânlarıyla temin ettikleri malzemelerle evlerini onarıyor.

“Yetkililer halimizi görüyor, mağduriyetimiz ortadadır”

Patlamada 3 çocuğu yaralan Şerif Üçgül, yetkililerin kendilerine yardım etmediğini söyleyerek şöyle konuştu: "Evimin önünde patlama oldu ve evim kullanılamaz hale geldi. Kira ödeyemeyecek durumda olduğum için şimdilik bir akrabamın yanında geçici kalıyorum. Kaymakamlığa yardım almak için başvuru yaptım ama bize herhangi bir dönüş olmadı. Yetkililer halimizi görüyor, mağduriyetimiz ortadadır. Patlamada ne eşyam kaldı ne de evim. Yetkililerden meydana gelen hasarımızı gidermelerini talep ediyorum.” dedi.

Şehitlik Mahallesi semtinde 236'ıncı Sokakta 1 Mart Salı günü saat 19.00 sıralarında patlama meydana gelmişti. Yaşanan patlamada E.Y isimli kişi tüp içerisine hazırlanmış el yapımı bombayı taşıdığı esnada patlamış, E,Y olay yerinde ölmüştü. Yaşanan patlamada ayrıca 4 çocuk yaralanmış, çevredeki evlerde ve araçlarda hasar oluşmuştu.  (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz- İLKHA)



































Bu haberler de ilginizi çekebilir