• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Sumaklı`da Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Kutlu Doğum etkinlikleri il ve ilçelerde olduğu gibi köylerde de tüm coşku ve güzelliğiyle devam ediyor.

Birecik ilçesine bağlı Sumaklı köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen Kutlu Doğum etkinliğine yüzlerce köylü vatandaş katıldı.

Şiddetli rüzgara rağmen katılımın son derece yoğun olduğu program, Kamil Güneş adlı Peygamber Sevdalısının okuduğu Kur`anı Kerimle başladı.
Programa konuşmacı olarak Said Esen Hoca katıldı. Konuşmasında, peygamber sevgisinden dolayı bir araya geldiklerini ifade eden Esen, "Bu vesileyle inşallah Resulullah`ı (sav) daha iyi tanıyıp anlayacağız."dedi.
Peygamberimizin gelişiyle insanlığın ve dünyanın kaderinin değiştiğini dile getiren Esen Hoca, "Onun gelişiyle Bilallar, Ammarlar kölelikten liderliğe yükseldi. Onun çağrısı diğer çağrılar gibi değildir. Onun çağrısı ilahi bir sedadır, ölü kalpleri diriltir, mazlumları ferahlatır. Onun çağrısı özlemli bekleyişlerin vuslatıdır."ifadelerini kullandı.

Sahabelerin Resulullah`a olan sevgilerini örneklerle anlatan Esen, "Onu Zeyd gibi sevmeliyiz bir tarafta anne ve babası diğer tarafta Resulullah (sav) olduğunda Resulullah`ı seçmeliyiz. İnşallah bizler de o Resulu seviyoruz onu sevdiğimizin bir göstergesi olarak hepimiz burada bir araya geldik." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Köy Mevlit Gurubu tarafından okunan Kürtçe mevlidin ardından Çocuk İlahi Ekibi tarafından Resulullah`ı konu alan ilahi ve ezgiler programa ayrı bir renk kattı.

Programa konuşmacı olarak Tarsus`tan katılan Salih Demir Hoca da, yaptığı konuşmayla, dinleyenleri adeta 1400 yüz yıl öncesine götürdü.
Demir Hoca, Hz Ömer`in Peygamberimizi öldürmeye gelirken hidayet bulduğunu belirterek, " Tüm İnsanlıkta peygamber sevdalılarında hayat bulmalıdır." Şeklinde konuştu.

Ömer Elmaoğlu - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir