• DOLAR 32.278
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2455.478
  • ...
DÜ Rektörlüğü `şehadet` konulu etkinliğe izin vermedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurulduğu günden bu yana hayırlı etkinliklerle adını duyuran ve son 3 yıl içerisinde birçok etkinlik başvuruları reddedilen Bilge Gençlik Kulübü, daha öncesinden izin dilekçesini verdiği ve bu hafta içinde yapmayı planladığı “Yakın tarihimizin şehadet önderleri” konulu konferansa Rektörlük tarafından yine izin çıkmadı.

9 Şubat Salı günü Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne “Yakın tarihimizin fikir önderleri” adıyla bir konferans yapma taleplerini bildiren kulüp yetkilileri, 25 Şubat Perşembe günü yapmayı planladıkları konferans için Üniversite Yönetiminin dilekçeye dahi cevap vermemesinden sonra yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

“Hasan El Benna`yı, Metin Yüksel`i, Malcolm X`i anmanın kime ne zararı olabilir?”

Şubat ayının İslam âlemi içinde oldukça farklı ve önemli olduğu belirtilen açıklamada, “Birçok İslam alimi, fikir önderi bu ayda şehit edilmiştir. Hasan El Benna, Metin Yüksel, Malcolm X, İskilipli Atıf Hoca, Esad Erbili, Abbas Musavi ve dğerleri… Bilge Gençlik Kulübü olarak bizler de bu mücadele ve fikir önderlerimizi anma amacıyla bir konferans düzenlemeyi kararlaştırmıştık.” denildi.

“Etkinlik başvurularımız gerekçesiz bir şekilde reddedildi”

Son 3 yıl içerisinde birçok etkinlik başvurularının gerekçesiz bir şekilde reddedildiği kaydedilen açıklamada, bunun yanında üniversitede bazı gruplara yakın kesimlerin rahatça istedikleri etkinliği yapmaya devam ettiği belirtildi.

“Bugüne kadar hiçbir tahakküme boyun eğmediğimizi tüm kesimlere gösterdik.”

Üniversitenin bu tavrının çalışmalarına engel olamayacağı belirtilen açıklamada, son olarak şu ifadelere yer verildi: “Hayırlı faaliyetlerimizi yoğunlaştırarak sürdürmeye devam edeceğiz. Bilge Gençlik Kulübü olarak bugüne kadar hiçbir baskı ve tahakküme boyun eğmediğimizi tüm kesimlere gösterdik. Bundan sonra da kulübümüzün faaliyet alanını kısıtlayıcı tavır ve yaklaşımlara karşı boyun eğmeyeceğiz. DÜ rektörlüğünü ve Üniversite yönetimini Kulübümüze yönelik bu tavırlarından dolayı da kınıyoruz.” (M. Zeki Aygur - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir