• DOLAR 32.453
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2436.376
  • ...
Nusaybin`de yeni göç dalgası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK mensuplarınca kazılan 200'ü aşkın çukur ve kurulan barikatlardan tedirgin olan halk, yeniden sokağa çıkma yasağının uygulanabileceği endişesiyle ilçeyi terk terk etmeye devam ediyor.

Zaman zaman çatışmaların yaşandığı ilçede yeni yasakların kapıda olduğunu ifade eden vatandaşlar, alabildikleri eşyalarla diğer ilçelere gidiyor.

Evini terk etmek zorunda kalan ve yaşananlara tepki gösteren Ali D, “PKK`liler evimizin çevresine bomba yerleştirmişler, bu yüzden evimizi bırakıp kaçmak zorunda kaldık. Sadece biz değil mahallemizde şuan bir veya iki ailenin dışında kimse kalmadı. Onlarda yan çukurların olmadığı mahallelerdeki akrabaların yanlarına gittiler ya da Midyat, Artuklu gibi güvenli gördükleri ilçelere gittiler. Allah hakkımızı bırakmasın. Biz zaten fakirdik ve şuan da sokaklarda kaldık. Allah, buna sebep olanları perişan etsin.” diye konuştu.

15 mahalleden oluşan ilçenin Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde en son 14 Aralık 2015 tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve 21 Aralık`ta bu yasak genişletilerek ilçenin tamamına yayılmıştı.

İlçe genelindeki yasak ise iki hafta sürmüştü.

(M. Salih Keskin – İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir