• DOLAR 32.226
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2449.521
  • ...
`Kimliklerimizde din hanesi açık bir şekilde yazılmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Efkan Ala`nın, yeni yapılan çipli kimlik kartlarında din hanesinin yer almayacağını açıklamasının ardından olaya tepki gösteren Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin ile Diyanet-Sen Şube Başkanı Nurullah Arvas, Kimliklerde din hanesinin açık bir şekilde yazılması gerektiğini ifade ettiler.

Halkının yüzde 99`unun Müslüman olduğu bir ülkede kimliklerde bulunan ‘din` hanesinin kaldırılmasının doğru olmadığını ifade eden Hikmet Bilgin, bu yanlış adımdan dönülmesi gerektiğini söyledi.

Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan`ın, İçişleri Bakanı Efkan Ala`ya, ‘Yeni kimliklerde din bilgisi yer alıyor. Çipte din hanesini taşımakta ne gibi fayda görüyorsunuz?`  sorusuna, ‘İslam kelimesinin orada olması kime ne zarar veriyor` diye soran Bilgin, “Kimliğinde İslam kelimesini yazılmasını istemeyen varsa itiraz etsin ve bu kelime kaldırılsın ama benim kimliğimde İslam kelimesinin yazılması zorunluluk arz etmeli. Bizler saklanacak ya da utanılacak bir dinin mensubu değiliz. Onun çipte gizlenmesini bizler istemiyoruz.” dedi.

Yıllardan beri kullanılan kimliklerimizin daha kullanılır hale getirilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirten Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas ise “Aldığımız duyumlara göre, halkımızın hizmetine sunulan çipli kimliklerimizde din hanesi kaldırılmıştır. Bunu bir Müslüman olarak ele aldığımızda kabul etmemiz mümkün değil. Açıkçası herkes hür iradesiyle hangi dine inanıyorsa oraya dini ibaresinin yazılması taraftarıyız. Kişi Hıristiyan ise Hıristiyan, Müslüman ise İslam yazılmalıdır.  Bizler Müslümanız ve Müslüman olmaktan da gurur duyuyoruz.” diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir