• DOLAR 32.326
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2450.11
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkenin büyük bölümünde görülecek yağışların, Adana, Osmaniye, Hatay ile bu gece saatlerinde Isparta, Afyon, Kütahya, Eskişehir, Bilecik, bu gece ve yarın (Cumartesi) Bolu, Kastamonu, Karabük, Sivas, Çankırı, Çorum, Yozgat, Amasya, Tokat, Ankara`nın kuzey ve yüksekleri ile yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak, Hakkari, Van ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışlar; Doğu Anadolu`nun doğusu, Edirne ve Kırklareli çevreleri ile gece saatlerinden itibaren iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara ve Ege`de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege`de kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esecek.

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Kar şeklinde görülecek yağışların; Bu gece saatlerinde Isparta, Afyon, Kütahya, Eskişehir, Bilecik, bu gece ve yarın (Cumartesi) Bolu, Kastamonu, Karabük, Sivas, Çankırı, Çorum, Yozgat, Amasya, Tokat, Ankara`nın kuzey ve yüksekleri ile yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak, Hakkari, Van ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege`de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar, Çatı uçması, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir


BÖLGELERE GÖRE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla Edirne ve Kırklareli çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren bölgenin güneydoğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Çok bulutlu, bu akşam ve gece bölge geneli, yarın (Cumartesi) iç kesimleri aralıklı yağışlı geçecek, Yağışlar: yağmur ve sağanak, bu akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölge geneli, yarın (Cumartesi) doğusu ile Isparta ve Burdur çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle sağanak ve gökgürültülü sağanak, akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklarla yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu,bölge geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışlar; Erzincan, Tunceli, Bingöl ile öğle saatlerinden sonra Bitlis, Muş, Şırnak, Hakkari ve Van çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, kuzey kesimleri ile Gaziantep ve Siirt çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (2/3)
İstanbul
: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı (3/5)
İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı ( 6/9)
Konya: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (1/3)
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı (8/14)
Mersin: Parçalı ve çok bulutlu (9/14)
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (0/5)
Batman: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (0/5) Şanlıurfa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (6/11)
Gaziantep: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu (4/8)

Van: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçecek. (-1/4)

Ayhan Kaya-İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir