• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
Engelleri siyer sınavına girmeye engel olmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı`na çocuk-yaşlı, kadın-erkek demeden yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sınavda en çok dikkati çekenler ise engellerine rağmen sınava girenlerdi. Sınav hakkında duygularını paylaşana engelli vatandaşlar, peygamber aşkına hiçbir şeyin olamayacağına vurgu yaptı.

Kitabı bir defa bitirdiğini söyleyen engelli vatandaş Ömer Faruk Badıllı, Allah Resulünün hayatını okumanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Badıllı, siyerin kendisini çok etkilediğini anlatan Badıllı, sınavda ise görevlilerin kendisine yardımcı olduklarını belirtti.

Engelli arkadaşına yardımcı olmak için geldiğini söyleyen Hacı Yusuf şöyle konuştu: “Böyle bir hayrın kaçırılması bence akıl dışı olurdu. Allah herkese, arkadaşta olduğu gibi peygamber sevdasını nasip etsin. Bu arkadaşımız gibi binlerce genç var, şu an internet kafeler ve kötü yerlerde. Böyle bir durumda bu engelli arkadaşımızın peygamber aşkıyla tutuşup sınava girmesi çok güzeldir. Sınav boyunca görevli kişi soruları okudu bende cevap kâğıda işaretledim.”

Burada amacının Peygamber Efendimizin hayatını okuyup, tatbik etmek olduğunu belirten engelli Emrah Baş, “Peygamber Sevdalıları Platformunun her yıl düzenlediği sıvana katıldım. Sorular çok güzel hazırlanmıştı. Burada amaç Peygamber Efendimizi hayatını öğrenip, hayatımıza geçirmektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Sınavın iyi geçtiğini söyleyen bir diğer engelli vatandaş Ali Atakan, çalıştığı kadarıyla soruları çözdüğünü söyleyerek fiziksel engellerin bu gibi hayırlı işlerde ortadan kalktığını ifade etti.

Okuma yazması olmadı halde sınava girdi

Öte yandan Şanlıurfa`nın Birecik ilçesine bağlı Yuvacık köyünde gerçekleştirilen Kutlu Doğum Siyer Sınavına okuma yazması olmayanlar vatandaşlar da katıldı. Okuma yazması olmayan İbrahim Bozkurt`a gözetmenler yardımcı oldu.

Gözetmenler tarafından okunan sorulara Bozkurt, sözlü olarak cevap verdikten sonra yine görevliler tarafından optiğe işaretlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Birecik Koordinatörü Abdurrahman Güneş, Peygamber aşkının engel tanımadığını ve toplumumuzun ihyasını ve kurtuluşunu farklı yerlerde aramaya gerek olmadığını söyledi. (Ramazan Casuk, Bahattin Coşkunkan- İLKHA)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir