• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
'Koca Ciğer Projesi' Diyarbakır'da tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı akciğer kanserine karşı halkı bilgilendirmek, bilinçlendirmek, farkındalık oluşturmak ve hastalığın önemine dikkat çekmek amacıyla 81 İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne “Koca Ciğer ( Mega Lungs ) Projesi” kapsamında solunum sistemiyle ilgili bilgilenme imkânı sunan Koca Ciğer maketi gönderildi.

“Koca Ciğer” adlı dev akciğer maketi aracılığıyla "Akciğer Kanseri" ilgili ziyaretçilere daha fazla bilgi vermek, akciğerde kanser hastalığının etkilerini daha yakından görme ve bilgi sahibi olma imkânı sağlamakta olan maket, 25-29 Ocak Kocaciğer Etkinlikleri kapsamında Diyarbakır’da sergilendi. Bunun yanında stant açılıp stant da sağlıklı yaşam, beslenme, kanser ve kanserde erken tanı, sigara, sigaranın zararları ilgili el broşürleri dağıtılarak ziyaretçilere kanser taramaları konusunda bilgi verildi.

“Her yıl 1 milyon 300 bin kişi akciğer kanserinden ölüyor”

Sigara kullanmak ve içilen ortamda bulunmak akciğer kanserinin en önemli nedenidir. Dünya Sağlı Örgütü’ne göre akciğer kanseri tüm dünyada kanser türleri arasında, erkeklerde en sık ölüme neden olan birinci, kadınlarda ise ikinci kanser türüdür ve dünyada her yıl ortalama 1 milyon 300 bin kişinin ölümüne neden olmaktadır.

“Akciğer kanserinde tedavi yaşam şansını artırır” 

Ayrıca kurulan stantlarda vatandaşların Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü Yenişehir Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Sigara Bırakma Polikliniği’nde muayene olup ücretsiz sigara bırakma ilaçlarını temin edebileceklerine dair bilgi de verildi.

Beş gün süren etkinlik yoğun ilgi gördü. (Hakkı Yavuz/M. Sıddık Bilge-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir