• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sur`u terk etmek isteyen bir ailenin evi ateşe verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

57 gündür sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur`da yeni çukurların kazılması, barikatların kurulması ve sokaklara branda gerilmesinin ardından ilçenin her mahallesinden yoğun bir şekilde göç başladı. İlçenin dışına taşınmak üzere eşyalarını toplayan bir ailenin evi ise kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi.

Evi küle dönen Mehmet E, sokaklarda elleri silahlı, yüzleri maskeli kişiler tarafından evinin ateşe verildiğini söyledi.

Sur ilçesi İskenderpaşa Mahallesinde ailesiyle beraber oturduğu evi çatışmalar nedeniyle 4 gün önce terk etmek zorunda kaldığını belirten Mehmet E, komşusundan gelen telefon ile evinin yandığını ve bunun üzerine eve koştuğunu söyledi.

Mehmet E, “Eve koştuk ancak gelince iş işten geçmişti. 4 günden beri ne elektrik var ne de su. Kapılar kilitliydi. Yakınlarımızın evinde kalıyorduk. Yangının neden kaynaklandığı, evimizi kimin yaktığı ortadadır. Her tarafta çukur kazıp barikat örüyorlar. Etrafımızı sarmışlar.” dedi.

“Bir evimiz vardı onu da yaktılar”

Polisi aradıklarını ancak polisin güvenlik sorunu gerekçesiyle gelmediğini belirten Mehmet E, “Polis can güvenliğinin olmadığını söyledi. Bizim de can güvenliğimiz yok. Her şeyimiz yandı. Gidecek bir yerimiz kalmadı. Bir evimiz vardı. Onu da yaktılar. Yetkililer bizlere yardım etmelidir. Bu evi 40 bin liraya almıştım. Borçlara girdim ve şu an daha 20 bin lira borcum var. İnşaatlarda çalışıyorum, kıt kanaat geçiniyorum.” diye konuştu. (M. Sıddık Bilge/Hakkı Yavuz – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir