• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; ülkenin büyük bölümünde görülecek yağışların, Muğla ve Antalya ile zamanla Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışlar; Doğu Anadolu`nun doğusu, Edirne ve Kırklareli çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

 

Hava Sıcaklığı: Kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

 

Rüzgar: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara ve Ege`de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege`de kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı
Yağışların; Muğla ve Antalya ile zamanla Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı
Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege`de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar, Çatı uçması, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

Bölgelere Göre Hava
MARMARA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla Edirne ve Kırklareli çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren bölgenin güneydoğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle sağanak ve gökgürültülü sağanak, akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi ile zamanla bölge genelinin aralıklarla yağışlı.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı, zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerinin kar yağışlı.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz, gece saatlerinde Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Rize aralıklarla yağışlı.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısı ile Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece saatlerinde bölge doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Diyarbakır ve Siirt çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı. Yağışların; gece saatlerinde Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bazı İllerde Beklenen Hava
Ankara: Sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı (4/9)
İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (8/10)
İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı ( 10/13)
Bursa: Parçalı çok bulutlu, öğleden sonra yağmur ve sağanak yağışlı (6/9)
Konya: Sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı (4/7)
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı (9/13)
Mersin: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı (10/14)
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (0/8)
Batman: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (-1/9)
Şanlıurfa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (6/11)
Gaziantep: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (3/9)
Mardin: Parçalı bulutlu (6/10)
Van: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (-3/5)
Bingöl: Kar yağışlı (0/5)

Ayhan Kaya - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir