• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 23 Aralık Cuma Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Mezopotamya Gazetesi; `Öğrenciler Donuyor`
Batman Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Başkanı M. Şafi Özperk son günlerde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada Batman`ın kenar semtlerinde eğitim veren 30`a yakın İlköğretim, Ortaöğretim ve Anaokulunda yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle kaloriferlerin yanmadığı belirtilen açıklamada:" Geleceğimizin teminatı olan çocuklar ve gençlerin kendilerine ve Batman`a hiç yakışmayan eğitim ortamlarında öğrenim görmek zorunda kalmaktadır…" ifadelerine yer verildi.

`Mustazaf-Der`den Taziye Mesajı`
Batman Mustazaf-Der Yönetim Kurulu, dün yaşanan elim kaza nedeniyle taziye mesajı yayınladı. Açıklamada, kazada 25 kişinin ölümünden büyük üzüntü duydukları ve yakınlarına başsağlığı dilendi.

Batman Barış Gazetesi; `Karayollarına Siyah Çelenk`
Önceki gün Batman-Diyarbakır Karayolunda yaşanan ve 25 kişinin yaşamına mal olan trafik kazası nedeniyle, aralarında Petrol-İş, Disk, Batman Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası, ESOB, BESOB, İHD, Eğitim-Sen, Ses ve onlarca STK`nın bulunduğu Batman Demokrasi Platformu, Karayolları Batman 97. Şube Şefliğine siyah çelenk bıraktı.

`Kur`an İlimleri ve Meal Yarışması Sonuçları Açıklandı`
Batman merkezli Kur`an Nesli Platformu tarafından 21 ilde kurulan 53 sınav merkezinde yapılan ve 100 sorunun sorulduğu Umre ödüllü Kur`an İlimleri ve Meal yarışması sınavının sonuçları açıklandı. Sonuçlar, Kuran Nesli Platformu Sitesinde yayınlandı.

Batman Gazetesi; `Tatbikattı, Herkes Gerçek Sandı`
Batman Bölge Devlet Hastanesinde olası bir yangında alınması gereken önlemler için tatbikat yapıldı. Bölge Devlet Hastanesi personeli, sağlık ekipleri, itfaiye ve sivil savunma ekiplerinin katılımıyla düzenlenen yangın ve kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikattan haberdar olmayan bazı hastalar büyük şaşkınlık yaşadı.

`Mustazaf-Der`den Taziye Mesajı`
25 kişinin ölümünden büyük üzüntü duyulduğu ve yakınlarına başsağlığı dilenen mesajda, Diyarbakır-Batman Karayolundaki tadilat çalışmalarının buna zemin hazırladığı belirtilerek, Diyarbakır-Batman yolundaki onarım çalışmasının bir an önce ve eksiksiz olarak bitirilmesi gerektiği vurgulandı.

Batman Postası Gazetesi; `İmar Soruşturmasında Yeniden Gözaltı`
Geçtiğimiz hafta 48 kişinin gözaltına alınması ile sonuçlanan Belediye İmar ve Emlak soruşturmasında serbest kalan bir kısım sanığın yeniden gözaltına alınması yönünde karar verildi. C. Savcılığı tarafından yeniden gözaltına alınması istenen 15 kişinin yeniden gözaltına alınması yönünde karar verildi.

`Batman Depremlerin Tehdidi Altındadır`
Batman Üniversitesi`nde 22 Aralık Perşembe günü düzenlenen konferansta Prof. Dr. Yaşar Eren, Batman`ın depremlerin tehdidi altında olduğuna dikkat çekti.

Batman Doğuş Gazetesi; `Hastanedeki Tatbikatını Gerçek Zannettiler`
Batman Bölge Devlet Hastanesi personeli, sağlık ekipleri, İtfaiye ve Arama Kurtarma ekiplerinin katılımıyla düzenlenen yangın ve kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikattan haberdar olmayan bazı hastalar büyük şaşkınlık yaşadı.

Batman Umut Gazetesi; `Karayolları Protesto Edildi`
Batman 97. Karayolları Şefliği önünde bir araya gelen Batman Demokrasi Platformu Diyarbakır Batman kara yolunda 25 kişinin ölümü 13 kişinin de yaralanmasına neden olan korkunç kazayı protesto ederek basın açıklaması yaptı.

Batman Pusula Gazetesi; `Tatbikat Gerçeği Aratmadı`
Batman Bölge Devlet Hastanesinde olası bir yangında alınması gereken önlemler için tatbikat yapıldı.

`Mucize Kurtuluş`
Çölyak hastalığı tedavisini yapmak için Elazığ`a tedavi olmaya giden 9 yaşındaki Fatih C. Batman-Diyarbakır Karayolunda meydana gelen feci trafik kazasında ağır yaralı olarak kurtuldu.

Batman Medya Gazetesi; `İmar Soruşturmasında Gözaltı`
Geçtiğimiz hafta 48 kişinin gözaltına alınması ile sonuçlanan Belediye imar ve Emlak soruşturmasında serbest kalan bir kısım sanığın yeniden gözaltına alınması yönünde karar verildi.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Tatbikat, Hastaneyi Ayağa Kaldırdı`
Batman Bölge Devlet Hastanesi`nde dün öğle saatlerinde yapılan yangın tatbikatına 45 personel katıldı. İl Afet ekiplerinin de katıldığı yangın tatbikatı Genel Cerrah servisinin 1 nolu deposundan dumanın çıkmasıyla yangın ihbarı verildi. Hastane bahçesinde tatbikatı izleyen bazı hastane çalışanları ve hasta yakınları, tatbikatı cep telefonuyla görüntüledi. Bölge Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adnan Tuna ve yardımcıların izlediği tatbikatta yangına maruz kalanlar kurtarıldı. Bahçedeki yangının söndürülmesiyle yarım saatlik tatbikat tamamlandı.

Veysi Demir - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir