• DOLAR 32.171
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2446.63
  • ...
HÜDA PAR`dan okul saldırısına sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün sabah saatlerinde Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde okudukları okula karnelerine almaya giden çocuklara yönelik PKK`liler tarafından düzenlenen bombalı saldırıya sert tepki gösteren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, yapılan saldırının insan onuruna ve haysiyetine yapılmış bir saldırı olduğunu ifade etti.

Bombalı saldırıya tepki olarak yazılı bir basın açıklaması yayımlayan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, 7 Haziran sonrası başlayan ve giderek bölge için bir ateş çemberine dönüştürülmüş şehir çatışmaları ve çukur siyasetinin en büyük mağdurunun her zaman olduğu gibi yine çocuklar olduğuna vurgu yapıldı.

“Çocuklarımızın hedef alınması tek kelime ile vahşet ve insan onuruna ve haysiyetine yapılmış bir saldırıdır”

Çocukların karne sevincini yaşamalarının bile artık çok görüldüğünün belirtildiği açıklamada, “Devlet ve PKK örgütü arasında yaşanan çatışmalardan dolayı sayısı 150 bine varan çocuğumuz maalesef eğitim hakkını kaybetmiştir. Bugün yarıyıl tatiline çocuklarımız taraf olmadıkları bir çatışmanın gölgesinde ve ıstırabında girmiş, en doğal hakları olan karne sevincini yaşamaları bile çocuklarımıza çok görülmüştür.  Tüm bunlara rağmen bugün Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Çelebi Eser Ortaokulunda patlatılan bir bomba ile çocuklarımızın hedef alınması tek kelime ile vahşet ve insan onuruna ve haysiyetine yapılmış bir saldırıdır.” ifadeleri kullanıldı.

“Bu saldırılar örgütün çocukları hedef göstermesinin bir sonucudur”

Bir okul bahçesinde küçük çocukların hedef alınarak onlara bomba atmanın alçaklık ve onursuzluk olduğu belirtilen açıklamada, bu saldırıların örgütün Kandil şeflerinin yaptıkları açıklamalarının bir sonucu olduğu belirtildi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi: “Unutulmamalıdır ki bir okul bahçesinde küçük çocukları hedef alarak onlara bomba atmak alçaklıktır, onursuzluktur. Bu saldırı örgütün Kandil şeflerinin yaptıkları açıklamaları ile çocuklarını okula gönderen aileleri tehdit etmesi ve okula giden çocukları ise hedef göstermelerinin bir sonucudur. Daha çocuk sayılacak yaşta olan ortaokulu öğrencilerine karne günü bomba atıp çocukları hedef haline getirenler bir an önce bu ahlak ve haysiyet yoksunu davranışlardan vaz geçmeli, bu vandallık ve canavarlığı terk etmelidirler.”  (İLKHA)

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın tam metni:

Basına ve Kamuoyuna

7 Haziran sonrası başlayan ve giderek bölge için bir ateş çemberine döndürülen şehir çatışmaları ve çukur siyasetinin en büyük mağduru her zaman olduğu gibi yine çocuklar oldu.

Devlet ve PKK örgütü arasında yaşanan çatışmalardan dolayı sayısı 150 bine varan çocuğumuz maalesef eğitim hakkını kaybetmiştir. Bu gün yarıyıl tatiline çocuklarımız taraf olmadıkları bir çatışmanın gölgesinde ve ıstırabında girmiş, en doğal hakları olan karne sevincini yaşamak bile onlara çok görülmüştür.

Tüm bunlara rağmen bu gün Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Çelebi Eser Ortaokulunda patlatılan bir bomba ile çocuklarımızın hedef alınması tek kelime ile vahşet ve insan onuruna ve haysiyetine yapılmış bir saldırıdır.

Unutulmamalıdır ki bir okul bahçesinde küçük çocukları hedef alarak onlara bomba atmak alçaklıktır, onursuzluktur.

Bu saldırı örgütün Kandil şeflerinin yaptıkları açıklamaları ile çocuklarını okula gönderen aileleri tehdit etmesi ve okula giden çocukları ise hedef göstermelerinin bir sonucudur.

Daha çocuk sayılacak yaşta olan ortaokulu öğrencilerine karne günü bomba atıp çocukları hedef haline getirenler bir an önce bu ahlak ve haysiyet yoksunu davranışlardan vaz geçmeli, bu vandallık ve canavarlığı terk etmelidirler.

                                                                                                     HÜDA PAR DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI

Bu haberler de ilginizi çekebilir