• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...
Siirt'e domuz gribi şüphesiyle üç kişi tedavi edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir yaptığı açıklamada, il merkezi ile Kurtalan ve Eruh ilçelerinde birer hastada halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsüne rastlandığını, bu kişilerden alınan örneklerin Ankara'ya gönderildiğini söyledi.

H1N1 virüsünün mevsimsel gribin bir alt türü olduğunu belirten Özdemir, "Bu sene ilimizde şu ana kadar 3 vakamızda şüpheye rastlandı ve bu 3 vakamızın Siirt, Kurtalan ve Eruh Devlet Hastanelerinde tedavileri tamamlandı. İyi halle taburcu edildiler.” dedi.

Özdemir, soğuğun ve nem oranının artması ve kalabalık ortamlardan dolayı ocak ayında normal grip vakalarında doğal bir artış beklediklerini aktardı.

Önceki senelere oranla grip şikâyetiyle hastanelere başvuranların sayısında artış olmadığını dile getiren Özdemir, "Vatandaşlarımızın bu tür hastalıklarda korunmak için mevsimsel grip aşısını yaptırmalarını önemsiyoruz. Yüzde 50-80 koruyuculuğu kanıtlanmış durumda. Bakanlığımızın müdürlüğümüze gönderdiği bu aşıların öncelikle risk gruplarında bulunan gönüllü sağlık personeline aşı uyguladık.” ifadelerini kullandı. (ILKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir