• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
21 hastanenin SGK ile bağı kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla 10 ildeki 21 hastane SGK kapsamından çıkarıldı. Bu hastaneler arasında Şanlıurfa`da hizmet veren ve dönemin Başbakanı R. Tayyip Erdoğan tarafından 3 Eylül 2008 tarihinde açılışı yapılan OSM Ortadoğu Hastanesi de bulunuyor.

Alınan bilgilere göre, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bağlı olarak faaliyet yürüten bu hastanelerin, devletten aldıkları parayı “paralel yapıya” himmet olarak aktardıkları iddia edildi.

Aralarında Şanlıurfa`da hizmet veren OSM Ortadoğu Hastanesi de bulunan 10 ildeki 21 hastanenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu'nun talimatıyla SGK ile bağı kesildi.

SGK ile bağı kesilen o hastaneler:

Ankara'da Turgut Özal Üniversitesi Hastaneleri, Bursa'da Bahar, Rentıp, Rentıp Diyaliz Merkezi, Özel Erzurum Şifa Hastanesi, Gaziantep Nizip Özel Medinas Hastanesi, İstanbul Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Konya Mevlana Üniversitesi Vakıf Hastanesi, Şanlıurfa OSM Ortadoğu Hastanesi, Van Özel İstanbul Hastanesi, Özel Eskişehir Sakarya Hastanesi.

İzmir'de; Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi ile birlikte Şifa Üniversitesi Hastanesi'nin Basmane, Gaziemir, Göztepe Şubeleri ile bağlar kesildi. İzmir'deki diğer FETÖ hastaneleri ise şöyle: Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, Şifa Üniversitesi Hastanesi'nin Karşıyaka, Menderes, Balçova Polikliniği, Şifa Üniversitesi Hastanesi Kaya Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi, Şifa Üniversitesi Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü. (Osman Gülebak-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir