• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
PKK Cizre`de sivillerin hedef alınmasına çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre`de sokağa çıkma yasağının 20`inci gününde de çatışmalar devam ederken Yafes Mahallesi`nde PKK barikatlarının bulunduğu sokaklara askerlerin girmesi üzerine, PKK'lilerin mahallede mahsur durumunda bulunan insanları zorla evlerinden çıkarmaya başladı.

Cudi Mahallesi`nden göç eden ve ismini vermek istemeyen bir mahalleli, mahallelerinde geceleri PKK'lilerin camii ile evlerin önünden ve damlarına çıkarak izli mermilerle tepede bulunan zırhlı araçlara ateş açtığını ve telsizlerden asker ve polislere seslenerek “korkaklar neredesiniz bak biz buradayız” diyerek tahrik edip, sivillerin bulunduğu ev ve özellikle camileri hedef yapmak istediklerini söyledi.

Askerlerin PKK barikatlarının bulunduğu sokaklara girmesi üzerine PKK`lilerin insanları evlerinden zorla dışarı çıkarıp aralarına karışarak kaçmaya çalıştıklarını belirten bazı mahalle sakinleri, Yafes Mahallesi`nde bulunan evlerin yaşanan çatışmalarda çok tahrip olduğunu söylediler.

Yeni zırhlı araçların ilçeye sevk edilmesinden sonra Cudi, Sur, Yafes ve Nur mahallerinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, önceki gün sabah saatlerinden itibaren binlerce kişi taşıdıkları beyaz bezlerle ilçeden ayrılmıştı.

Dün sabah saatlerinden itibaren ilçeden ayrılanların konakladığı Cizre-Şırnak Karayolunda bulunan bir petrolde yapılan kimlik aramasında, 6 kişi şüpheli gözaltına alındı. Yapılan gözaltı esnasında kısa bir süreli arbede yaşandı.

Öte yandan saat 13.00 sıralarında çukur ve barikatların olmadığı Dicle Mahallesi Derya sokakta bulunan ve Nur Mahallesine bakan bir binanın 5. katında bulunan daireye havan topu isabet etmesi sonucu bir kadın yaralandı.

Nur Mahallesine bakan tepede bulunan Mem u Zîn Kültür Merkezi`nin bahçesinde bulunan zırhlı araçlardan atıldığı tahmin edilen havan topunun binada bulunan daireye isabet etmesi sonucu evde bulunan Dilber Kutlu adındaki kadın yaralandı. Kutlu,  olay yerine gelen ambulansla Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bugün öğlen saatlerinde Cudi Mahallesi`nde bulunan bir ailenin göç ederken sakat olan iki bayanı tabla üzerinde taşımaya çalıştıkları görüldü.  (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir