• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Batmanlılardan belediyeye `kar` tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batmanlılar, kar yağdığı günden bu yana kent merkezinde kar temizliği yapmayan DBP`li belediyeye tepki gösterdi. 

Batman`da üç gün önce başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı, şehir merkezinde yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Kar kalınlığı mahalle aralarında yaklaşık 50 santimi buldu. Belediyenin mahalle ve trafiğin yoğun olduğu caddelerde henüz iş makineleri tarafından temizleme ve tuzlama çalışmasına başlamaması nedeniyle, ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Yürümekte bile güçlük çekilen yollarda arabaların dahi zor ilerlediğini belirten halk, tepkilerini dile getirerek belediyeyi bir an önce görevini yapmaya davet etti.

Kar yağışı cadde ve sokaklarda kar yığınlarının oluşmasına neden olurken, cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmaları yapılmadığından, yollar adeta buz pistine döndü. Kayganlaşan yollarda yayalar ve araçlar zor anlar yaşıyor. İşyerlerini açan esnaflar ise belediye temizlik yapmayınca hem kendi dükkânlarının önünü hem de caddeyi temizlemek zorunda kaldı.

Yaşanan bu duruma tepki gösteren Yaşar Dal, belediyenin herhangi bir kar temizleme çalışması yapmamasının anlaşılabilir bir durum olmadığını söyledi. Acilen belediyenin asli görevini yerine getirmesini isteyen Dal, “Belediyenin hizmet yapmasını istiyoruz. Kar temizlenmediği için yürümekte bile güçlük çekiyoruz. Bu kadar kar yağdı ama belediye ne tuz döktü ne de bir yol açtı. Kar nedeniyle evlerimizden çıkamıyoruz. Belediyeden Batman`a bakmasını istiyoruz, kulak arkası yapmasın. Esnaf dahi çalışamaz duruma geldi.” ifadelerini kullandı.

Belediyenin kar küreme ve yol açma çalışması yapmadığı için cadde temizliğini kendilerinin yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen esnaf Muhammed Aslan, “Üç gündür Batman`da kar yağıyor. Belediye hiçbir şekilde ne bir çalışma ne tuzlama ve ne de temizlik yapıyor. Kendi imkânlarımızla kendi işyerlerimizi, caddelerimizi temizliyoruz. Şu an belediye hiçbir çalışma yapmıyor, belediyenin çalışmaları sıfırdır. Tek isteğimiz belediyenin çalışmasıdır. Belediye yolları temizlemediği için tüm yollar buz tutmuş durumdadır.” dedi.

Belediyeye tepki gösteren bir başka Batmanlı Şehmus Çiftçi ise şunları söyledi: “Belediye herhangi bir çalışma yapmadığı için her yer kar yığınıyla doludur. Belediyenin yolları tuzlamasını ve temizlik çalışması yapmasını istiyoruz. Vatandaş olarak yollarda yürümekte bile zorlanıyoruz. Belediye yollara tuz atmadığı için yollar buzlanmış durumda ve bu nedenle kazalar meydana gelmektedir. Belediye asli görevini yerine getirsin.”  (M. Fatih Akgül - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir