• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çınar`da `Kutlu Doğum` Coşkuyla ihya Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kur`anı Kerim tilavetiyle başlayan kutlu doğum etkinliği mevlidi şerifin okunmasıyla devam etti. Mevlidi şerif okunurken duygulu anların yaşandığı gözlendi. Çınar merkez ve çevre köylerin yoğun ilgi ve katılımları dikkat çekti. Sık sık tekbir ve salavatların getirilmesiyle program renkli anlara sahne oldu.

O (s.a.v)`nun Gelişiyle Düşkünler İzzet Kazandı
Kürtçe konuşma yapan Molla Münir Şanlı hoca, Resulullah (s.a.v) efendimizin gelişiyle köleler, düşkünler, kimsesizler ve mazlumlar iman ve İslam nuruyla izzet buldular, şeklinde konuştu.
Resulullah`ın hayatından örneklerle konuşmasını sürdüren Molla Münir hoca, "peygamberin gelişiyle şereflenenler akrabalarından ziyade çoğu toplumda dışlanmış mazlum ve kimsesiz insanlardır." diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Molla Münir Şanlı hocanın konuşmasından sonra sanatçı Bilal`in seslendirdiği ilahilerle Çınar halkı coştu. İlahiler esnasında yer yer düğün halkalarının oluştuğu gözlendi. Sanatçı Bilal`den sonra Peygamber Sevdalıları kız çocuk ilahi grubu ilahilerini seslendirdiler.

İslam`ı Kabul Etmemelerinin Sebebi Resulullah`ın Herkese Eşit Davranmasıydı
Programa konuşmacı olarak katılan Celal Bozdaş hoca da Ayeti Kerime ile başladığı konuşmasında, Resulullah (s.a.v) efendimizin dönemindeki Müslümanların birbirlerine karşı fedakârlıkları konusuna değindi.

"Mekke müşriklerinin iman etmemelerinin sebebi Resulullah`ın köle ve zenginleri eşit sayıp onları kardeş yapmasıdır" diyen Bozdaş hoca, konuşmasına kısa bir dua ile son verdi.

Celal Bozdaş hocadan sonra sanatçı Bilal`in ilahileriyle programda coşkulu anlar yaşandı.

Programın sonlarına doğru şiddetli yağmurun yağmasına rağmen halkın dağılmaması dikkat çekti. Programa binlerce kişinin katılması gözlenirken Çınar Şefkat Der yetkilileri tarafından katılımın geçen yıla oranla daha fazla olduğunu belirtti. Program kısa bir duadan sonra sona erdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20726.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20729.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20727.jpg

Muhammed Ata Güler-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir