• DOLAR 32.523
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2496.419
  • ...
Palu Peygamber Sevdasıyla Coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Palu`da Kutlu Doğum etkinliği yağan yağmura rağmen büyük bir çoşkuyla devam etti. Binlerce vatandaşın katıldığı etkinlikte Mahalli mevlidhanların okuduğu kasidelerle Peygamber sevdalıları adeta kendilerinden geçti.

Geçen yıl kapalı alanda yapılan etkinliğe katılım yoğun olunca bu yıl açık alanda yapıldı. Palu Garajında yapılan Kutlu Doğum Etkinliğine binlerce kişi katıldı.

İhya-Der Palu Temsilciliği etkinliğe günler öncesinden hazırlandı. Ev ev dolaşılarak CD ve el afişleriyle halk, etkinliğe davet edildi. İlçenin girişine ve temsilcilik binasına büyük pankartlar asıldı.13.30 da başlayan etkinliğe eski ve yeni TOKİ`den servisler kaldırıldı.Palu Belediyesi de ücretsiz servis tahsis etti.

Etkinlik Abdullah Aydemir Hocanın Kur`an tilaveti başladı.Açılış konuşmasını Palu Temsilcisi Kenan Ocak yaptı.Kenan Ocak yaptığı konuşmada Peygamber(sas)hayatından kesitler sundu.

Bugün Peygamber(sas)Efendimizin kutlu doğumuyla onu bir kez daha anlamaya çalışmamız gerektiğini belirten Ocak, "Kuruyan gönüllerimize Nisan yağmurları gibi yağ ya Resulallah! Kurak çöllerdeyiz sana ihtiyacımız var. Dünya geldiğin zamana döndü. Yine cahiliyet,yine şirk,yine hayasızlık,yine kötülük doldu.Yine çocuklara ölüm oldu.Zifiri gecelerde seni sevdiğimizden dolayı kapılarımız kırıldıuz,seni ananlar iftiralara uğradı,zindanlara atıldı.Adelete zulüm düştü,Yine mazluma zalim,İmana şirk bulandı.Ebu leheb taş attı Peygambere(sas)taş kalplilere yol gösterdi.Bugün taş atanlar,iftira atanlar o gün halleriniz nasıl olacak acaba, çocuklara namlular uzatanlar,o mahkeme kurulduğu gün haliniz nice olacak�" şeklinde konuştu.

Komplolarla dernek başkanı ve üyelerine verilen cezaya sebep olanları Allaha havale den Ocak, Allahtan onlar için yardım diledi.
Mahalli Mevlidhanlar İbrahim Güngören, Cuma Yıldırım ve Nusret Kağıtçıoğlu`nun okudukları mevlid ve kasidelerle duygulu anlar yaşandı ve peygamber sevdalıları kendilerinden geçti. Küçük kız çocukları okudukları ilahi ve şiirle etkinliğe renk kattılar.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Yahya Oğraş hoca, "Bugün yağmur yağıyor olabilir ama bizler onun sevgisiyle buradayız. İnşaallah bu yağan yağmurlar Ahiret`te arınmamıza vesile olacaktır. Hz Muhammed(sas)kum fe enzir ayetinden sonra oturmadı Allahın dinini anlatmaya başladı,yılmadı yorulmadı usanmadı.Bizlerde oturmayacağız,yılmayacağız usanmayacağız." İfadelerini kullanıdı.

"Eskiden belli günlerde anılırdı ama şimdi Muhammedi sevda günlere haftalara aylara sığmaz oldu.Artık bu sevda her yerde anlatılmaya başlandı." diyen konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Köyler ,kasabalar ,İlçeler ,iller Avrupa, Asya artık her yerde Peygamber sevgisinden bahsediliyor.İşte Palu, burda toplanan peygamber sevdalıları .Bizlerde ilhamımızı evliyalar diyarı olan ve zulme başkaldıracak yiğitleri yetiştirdiği Şeyh Said`den alıyoruz.Bakın Şeyh Said Kıyam edeceği zaman hanımı kendisine , `bey bizi bırakıp nereye gidiyorsun ,bize zulmederler namusumuza ilişirler dediğinde şeyh kızarak hanım namusu ekber ayaklar altında,Kur`an`ın namusu çiğnenirken ben nasıl durabilirim`,demişti.işte bizler Kur`an namusunu İslam`ın namusunu öncelik olarak düşünen şeyh Saidlerin müritleriyiz."

Sık sık salavat ve tekbirlerle konuşması kesilen Yahya Oğraş Hoca etkinliğe katılan bayanlara, ``toplumu ıslah edecek olanlarda bozacak olanlarda sizlersiniz.Allaha hamd olsun sizler Peygamber sevgisi için buradasınız,yağan yağmura aldırış etmiyorsunuz.Çocuklarımızı yetiştirecek olanlar sizlersiniz onlara peygamber sevgisini öğretin,sünnetini yaşatın.Yeni nesil Muhammedi olsun.Allah sizlerden razı olsun .``diyerek konuşmasına son verdi.
Grup kervanın okuduğu ilahilerden sonra Abdullah Aydemir hocanın okuduğu duayla etkinlik sona erdi.

İhya-Der Palu Temsilciliği Düzenlediği Salavat kampanyasında 13 Milyon 711 bin beş yüz salavat çekildiğini duyurdu.
Etkinlikte yoğun güvenlik tedbirleri dikkat çekti. Elazığ`dan takviye kuvvet çağrılması tepkilere neden oldu. 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20719.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20722.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20721.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20720.jpg

Ebubekir Alkan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir