• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
`Rusya Humus`ta bir evi vurdu: 48 ölü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin Humus kırsalında Rusya'nın hava saldırıları esnasında 48 kişinin bulunduğu evin sığınağı isabet aldı. Al Jazeera`ye bilgi veren Suriyeli kaynaklar, aynı aileden 48 kişinin hayatını kaybettiği evi Rus uçaklarının vurduğunu söyledi.

Moskova hükümeti, Humus ve çevresinin yanı sıra ülkenin çeşitli bölgelerinde hava saldırılarını sürdürüyor. Cumartesi günü yapılan resmî açıklamada Rusya ordusu, son 24 saatte hava kuvvetlerinin 36 sorti yaptığını ve IŞİD`e ait 49 hedefi vurduğunu söyledi. Vurulan hedeflerin Hama, İdlib, Lazkiye, Şam ve Halep bölgelerinde olduğu ifade edildi.

Cumartesi günkü Rus bombardımanları sonrası Halep`e doğru ilerleyen Suriye rejimi güçleri, burada konuşlanan muhaliflerin sert savunmasıyla karşılaştı.

Rusya`nın 30 Eylül`de hava saldırılarına başlamasından bu yana, Suriye rejimi askerleri de karadan muhalif güçlere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Cumartesi günkü saldırıda Suriye rejimi askerleri Halep, Hama, Humus ve Lazkiye`de Nusra Cephesi ve diğer muhaliflerin kontrolündeki bölgelere doğru ilerledi.

Suriye`nin iç savaş öncesi ekonomisinin can damarı olan Halep şehrinin kontrolü, 2012 ortalarından bu yana rejim güçleri ve muhalifler arasında paylaşılıyor. Rejim güçleri şehrin batısında, IŞİD ise doğusunda yer alıyor.

Kaynak: Al Jazeera, Reuters

Bu haberler de ilginizi çekebilir