• DOLAR 32.577
  • EURO 34.946
  • ALTIN 2426.426
  • ...
Mültecilerin yeni rotası Slovenya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Macaristan'ın Hırvatistan sınırına tel örgü çekmesinin ardından Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan mültecilerin yeni rotası Slovenya oldu.

Macaristan, Balkan ülkeleri üzerinden gelen mültecileri engellemek için sınırlarına jiletli tel örgü çekmeye başlamış ve Sırbistan sınırını geçen ay ve Hırvatistan sınırını dün kapatmıştı.

Suriye ve Irak başta olmak üzere çatışma bölgelerinden kaçan mülteciler, Macaristan'ın Hırvatistan sınırından geçişleri tel örgülerle kapatmasının ardından Slovenya'ya yöneldi. 

Sırbistan üzerinden Hırvatistan'a geçen mülteciler tren ve otobüslerle Slovenya'ya girmeye başladı. 

Mültecilerin Slovenya öncesi son durakları olan Medimurje bölgesinin valisi Matiya Posavets, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çakovets kentinde toplanan sığınmacıların Slovenya'ya geçişlerinde bu ülke makamlarıyla ortak hareket ettiklerini söyledi.

Slovenya polisi, gece saatlerinden itibaren Hırvatistan sınır kapılarından yaklaşık 3 bin kişinin ülkeye giriş yaptığını ve gelenlerin sığınmacı merkezlerine yerleştirildiğini duyurdu.

Bu arada Hırvatistan İçişleri Bakanlığı, 6 binden fazlası dün olmak üzere, bu yıl ülkeye giren mülteci sayısının 190 bini aştığını açıkladı.

Batı Avrupa ülkelerine gitmek isteyen mülteciler, çoğunlukla deniz üzerinden Yunanistan'a girmelerinin ardından Makedonya-Sırbistan-Hırvatistan rotasını takip ediyor. Macaristan'ın Hırvatistan sınırını tel örgülerle kapatmasının ardından mültecilerin Slovenya üzerinden Avusturya ve Almanya'ya ulaşmaya çalışması bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir